Εφημερίδα Κοινωνική

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: Πάμε μαζί να ανατρέψουμε την κουλτούρα των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων

 Breaking News

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: Πάμε μαζί να ανατρέψουμε την κουλτούρα των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων
17 Μαΐου 2014

«Πανιά» για τη νέα εποχή που ξεκινά στον Πειραιά άνοιξε στο ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του με πλήθος κόσμου να τον χειροκροτεί και να φωνάζει συνθήματα για έναν Πειραιά-Νικητή! Ο Γιάννης Μώραλης τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ γιατί στις γειτονιές του Πειραιά ενώσαμε δυνάμεις και είμαστε όλοι εδώ. Την Κυριακή αποφασίζουμε, αν θα συνεχίσει ο Πειραιάς να διοικείται από έναν δήμαρχο που διαφεντεύει με αυταρχισμό, «οικογενειακά συστήματα» και κλειστές ομάδες.

Έναν Δήμαρχο που όσο και να προσπαθεί να καλλωπίσει, να ωραιοποιήσει την εικόνα του

είναι ένας γνήσιος εκφραστής του παλαιοκομματισμού.

Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θα συνεχίσει ο Πειραιάς να παραμένει αποκλεισμένος,

να βυθίζεται στην ανεργία, στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Την Κυριακή αποφασίζουμε, για το παρόν και το μέλλον του Πειραιά.

Αποφασίζουμε αν ο Πειραιάς θα πάρει το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Αν ο Πειραιάς θα εγγυάται μια θέση εργασίας για κάθε Πειραιώτη.

Αν ο Πειραιάς θα κοιτάξει και πάλι προς τη θάλασσα.

Και απόψε ο Πειραιάς μίλησε, αποφάσισε, ψήφισε! Απόψε στέλνετε μήνυμα.

Μήνυμα για έναν Πειραιά Νικητή! Από την Κοκκινιά ως τα Μανιάτικα, απ’ τα Καμίνια ως το Φάληρο και τον Απόλλωνα. Στέλνετε μήνυμα. Ο Πειραιάς αλλάζει ρότα.

Όλος ο Πειραιάς, με μια φωνή, δηλώνει αποφασιστικά ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν. Να αφήσουμε πίσω τους κομματικούς στρατούς, που βλέπουν τον Πειραιά ως κομματικό λάφυρο. Να αφήσουμε πίσω την αδράνεια του κ. Μιχαλολιάκου που πανηγυρίζει ενώ οι άνεργοι αυξάνονται, τα καταστήματα βάζουν λουκέτο και οι τουρίστες ενώ κάθε χρόνο αυξάνονται, περνούν αντί να μένουν στην πόλη μας. Να αφήσουμε πίσω όσους θέλουν τον Πειραιά προβλήτα και όχι μεγάλο λιμάνι. Ο Πειραιάς την Κυριακή γυρίζει σελίδα. Ποτέ δεν ήταν περισσότερο επιτακτική και πιεστική η ανάγκη, να γυρίσει ο Πειραιάς σελίδα.

Γι’ αυτό πολίτες σε δράση από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, από διαφορετικές αφετηρίες, αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις.

Για να δούμε και πάλι τον Πειραιά Νικητή. Να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Αυτό είναι το όραμά μου για τον Πειραιά Νικητή.

Όραμα που σημαίνει δουλειές για όλους τους Πειραιώτες. Όραμα που σημαίνει ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ένα μέλλον δίκαιο. Ένα μέλλον δημιουργικό. Ένα μέλλον με ανάπτυξη. Την Κυριακή αυτήν είναι η μεγάλη ευκαιρία να το κερδίσουμε. Και θα το κερδίσουμε!

Περπατήσαμε μαζί σε κάθε γειτονιά του Πειραιά. Μοιραστήκαμε μαζί την αγωνία και την ελπίδα. Οραματιστήκαμε μαζί το κοινό μας μέλλον.

Από το Πασαλιμάνι που έχουμε πανηγυρίσει τόσες νίκες, που έχουμε νοιώσει τι σημαίνει χαρά, και τι σημαίνει Πειραιάς Νικητής απευθύνω ξανά μήνυμα συστράτευσης προς όλους τους πολίτες του Πειραιά, προς όλους τους πολίτες που αισθάνονται ότι ο Πειραιάς υποχωρεί, που πληγώνονται από τη σημερινή εικόνα του Πειραιά, και τους λέω:

Πάμε Μαζί να κάνουμε τον Πειραιά και πάλι Νικητή.

Πάμε Μαζί για να αποκτήσει ο Περαιάς Δυνατή Φωνή, Φωνή που θα την ακούν, θα τη σέβονται. Φωνή που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Πειραιωτών. Γιατί η παράταξή μας , ο Πειραιάς Νικητής, δεν έχει μόνο όραμα, έχει και δυνατή φωνή, έχει μαζί του ικανούς συμπολίτες μας, που έχουν πετύχει στα δύσκολα και θα κάνουν το όραμα πράξη.

Απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, που απεχθάνονται τον παλαιοκομμαστισμό, που αποστρέφονται τους κομματάρχες, και τους λέω: Πάμε Μαζί! Κάντε τη φωνή μας πιο δυνατή. Γιατί εμείς είμαστε οι μοναδικοί που την Κυριακή το βράδυ, δεν θα παραδώσουμε το ποσοστό μας σε κανένα κομματικό επιτελείο. Γιατί δεν βλέπουμε τον Πειραιά ως λάφυρο εξουσίας.

Απευθύνομαι σε όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει, τους απλώνω το χέρι και με λόγια καρδιάς τους λέω: Ελάτε μαζί μας! Ενώστε τη φωνή σας με τη δική μας. Γιατί εμείς δεν θα προδώσουμε ποτέ την εμπιστοσύνη σας. Τα λόγια μας είναι ντόμπρα, ξεκάθαρα, περήφανα. Λόγια που ταιριάζουν στον Πειραιά.

Πάμε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη ανατροπή που ξεκινήσαμε. Μια δημοκρατική ανατροπή. Πάμε μαζί να ανατρέψουμε την κουλτούρα του διχασμού, της διαίρεσης και της μικροπολιτικής στην πόλη. Την κουλτούρα που εκπροσωπεί ο κ. Μιχαλολιάκος που βαφτίζει τα δικαιώματα των πολιτών, χάρες. Χάρες που τις ανταλλάσει με ψήφους. Γι’ αυτό όλα περνούν από το γραφείο Δημάρχου: Η αλλαγή της καμένης λάμπας, Η τοποθέτηση νέου κάδου απορριμμάτων, Το κλείσιμο της λακκούβας Και στο τέλος της ημέρας, το κλειστό οικογενειακό σύστημα εξουσίας στο Δημαρχείο Πειραιά κάνει ταμείο. Ταμείο ψήφων, με τα δικαιώματα των πολιτών.

Πάμε μαζί να ανατρέψουμε την κουλτούρα των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων. Ο κ. Μιχαλολιάκος υποσχέθηκε πολλά. Έκανε τα αυτονόητα. Υποσχέθηκε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο. Δεν έγινε κανένας! Υποσχέθηκε υπογειοποιήσεις κεντρικών δρόμων. Δεν προχώρησε καμία! Υποσχέθηκε υπόγειους χώρους στάθμευσης. Δεν έγινε κανένας! Υποσχέθηκε «Πολυχώρο Ψυχαγωγίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες και στέγη σε πειραϊκούς συλλόγους ΑΜΕΑ». Δεν έγινε τίποτα! Υποσχέθηκε ολοήμερο παιδικό σταθμό. Δεν έγινε! Υποσχέθηκε πλήρη απαλλαγή των πολύτεκνων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη. Δεν έγινε!

Ενώ δεσμεύθηκε, δεν αξιοποίησε τα μεγάλα ακίνητα του Δήμου. Ένα έργο είπε ότι δεν θα γίνει και ότι θα περάσει πάνω από το πτώμα του και έγινε. Έρχεται το τραμ, έρχεται για να μας ταλαιπωρήσει παρά να μας εξυπηρετήσει.

Πάμε Μαζί να ανατρέψουμε αυτήν την αναποτελεσματικότητα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν κατάφερε να απορροφήσει ούτε το 10% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Για να καλύψει δε τις αδυναμίες του συγκρίνει τον Πειραιά με μικρές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Και μας λέει ότι έκανε περισσότερα από ότι άλλοι Δήμαρχοι.

Ο Πειραιάς χρειάζεται να κάνει βήματα μπροστά. Πάμε μαζί με όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα.

Και πρώτα απ’ όλα ένα σχέδιο, μια ολοκληρωμένη πρόταση, ένα μπούσουλα για να βάλουμε τις βάσεις για τον Πειραιά που αξίζουμε για τον Πειραιά Νικητή.

Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, κοστολογημένο που καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της πόλης. Ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης

Ένα πρόγραμμα που θα κάνει την καθημερινότητα όλων των συμπολιτών μας καλύτερη.

Βάζουμε τον πήχη ψηλά. Γιατί έχουμε τη δύναμη ώστε ο Πειραιάς να κάνει το μεγάλο άλμα.

Γιατί ο Πειραιάς έχει ανοιχτούς ορίζοντες. Γιατί ο Πειραιάς αντικρίζει το γαλάζιο της Ελλάδας, τη θάλασσα που είναι δύναμη για την Ελλάδα, δύναμη για τον Πειραιά.

Να γιατί λέμε ότι πρέπει να επιστρέψει η ναυτιλία στον Πειραιά και να γίνει Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο. Να γίνει ο Πειραιάς λιμάνι αφετηρίας για την κρουαζιέρα. Να γίνει ο Πειραιάς τουριστικός προορισμός. Να γίνει ο Πειραιάς Παγκόσμιο Ναυταθλητικό Κέντρο.

Να προσελκύσει ο Πειραιάς επενδύσεις. Διεκδικούμε για τον Πειραιά να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Βάζουμε τον πήχη ψηλά για μακροχρόνιους στόχους, αλλά κοιτάζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και θέληση και το κοντινό μέλλον.

Κατεδαφίζουμε τον «Πύργο» και κατασκευάζουμε ένα πολυδύναμο κέντρο, που θα στεγάσει σωματεία, φορείς και τις κοινωφελείς δραστηριότητες της πόλης, καθώς και το Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο του Πειραιά.

Και τόλμησαν αυτοί που το κατάντησαν κουφάρι, που τον εκκένωσαν λόγω της επικινδυνότητας του να μας ρωτούν γιατί τον κατεδαφίζουμε; Ο κ. Μιχαλολιάκος σηματοδοτεί τις χαμένες ευκαιρίες, τον Δήμαρχο της ελάσσονος προσπάθειας, την αδυναμία διεκδίκησης και τεκμηρίωσης των δίκαιων του Πειραιά.

Κύριε Μιχαλολιάκο αναφέρομαι Στα δικαστήρια του Πειραιά. Στη διαπραγμάτευση που δεν κάνατε. Μια μη διαπραγμάτευση που βάλαμε εμείς σαν θέμα στην ατζέντα. Και αφού το αναδείξαμε ως προτεραιότητα και αφού είπαμε ότι θα μείνουν στη Ράλλειο, σπεύσατε να ακολουθήσετε την πρότασή μας.

Και πιθανότατα να το κάνουν και αυτοί που πήραν την απόφαση να φύγουν τα δικαστήρια. Ας είναι όμως και έτσι. Σε κάθε περίπτωση με εμάς τα Δικαστήρια θα μείνουν στον Πειραιά. Αλλά δεν μένουμε εκεί.

Στη Ρετσίνα στεγάζουμε 100 νέες επιχειρήσεις στο χώρο παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες, συμβουλευτικής, λογιστικής, διοικητικές και νομικές. Αναβαθμίζουμε και ανασχεδιάζουμε τη Δημοτική Συγκοινωνία με 10 νέα mini –bus που θα συνδέουν τη κάθε γειτονιά με τους σταθμούς ΗΣΑΠ και Μετρό & Τραμ, τις Διοικητικές Υπηρεσίες και τα νοσοκομεία της πόλης με ειδικές ράμπες για τους συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη.

Παρέχουμε σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) του Δήμου.

Παρέχουμε δωρεάν σε κάθε Γυναίκα, άνεργη, ανασφάλιστη ή χαμηλού εισοδήματος, συμβουλευτική και προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας, τεστ ΠΑΠ και εξετάσεις οστεοπόρωσης.

Επίσης συστήνουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και συμβουλευτικής για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και ένα δίκτυο υποστήριξης για τους ασθενείς καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.

Ιδρύουμε άμεσα 3 νέους ολοήμερους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια, την εργαζόμενη μητέρα και τη γυναίκα επιχειρηματία.

Κατασκευάζουμε ένα νέο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο στο στρατόπεδο Σακελλίωνα, αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και Σκοπευτήριο σε χωροθετημένη περιοχή στα όρια του Δήμου. Διεκδικούμε δυναμικά την Επιστροφή των Ποσειδωνίων το 2016. Διεκδικούμε ανταποδοτικούς πόρους από τον ΟΛΠ για την ανάπλαση κάθε Πειραιώτικης Γειτονιάς. Θέλουμε να ζωντανέψουν οι γειτονιές μας!

Δεσμευόμαστε για: Την κατασκευή νέων παιδικών χαρών. Για τα παιδιά μας σε κάθε γειτονιά. Δημιουργούμε έναν μεγάλο παιδότοπο στο Φάληρο. Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις σε κάθε γειτονιά. Δεσμευόμαστε για τη διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κάθε γειτονιά. Δεσμευόμαστε να ανακαινίσουμε τα σχολικά κτίρια. Να δημιουργήσουμε το νέο αθλητικό σχολείο του Πειραιά. Δεσμευόμαστε να καθαρίζουμε ολόκληρη την πόλη και κάθε γειτονιά με σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων και με πιο δίκαια ανταποδοτικά τέλη. Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε την τοπική αγορά κάθε γειτονιάς εξετάζοντας την μείωση των δημοτικών τελών. Δίνουμε ιδιαίτερα βαρύτητα στην αγορά του Πειραιά, να προστατέψουμε το υγιές εμπόριο, την αισθητική της πόλης, και τη δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο ενίσχυσης της αγοράς του Πειραιά:

Αναβαθμίζουμε την Κυριακάτική Αγορά του Πειραιά που προσελκύει κάθε εβδομάδα πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.

Δημιουργούμε μια σύγχρονη αγορά στο εμπορικό τρίγωνο του λιμανιού (Φίλωνος-Γούναρη-Ακτή Μιαούλη) με έμφαση στο λιανεμπόριο και στα παραδοσιακά προϊόντα

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία μιας στεγασμένης αγοράς τροφίμων που θα εξυπηρετεί όλους τους Πειραιώτες.

Προχωράμε σε ένα εκτεταμένο σχέδιο αστικών αναπλάσεων που θα καταστήσει τον Πειραιά προορισμό για την Αττική και όχι μόνο και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και αγορά της πόλης.

Σχεδιάζουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, από το λιμάνι μέχρι τα σύνορα του Πειραιά με τη Δραπετσώνα.

Σχεδιάζουμε την ανάπλαση και σε άλλα σημεία του παραλιακού μετώπου. Σας αναφέρω ενδεικτικά τη χερσόνησο της Πειραϊκής, με ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και ειδικότερα των Κονώνειων Τειχών. Στην Ακτή Θεμιστοκλέους, από τη Μαρίνα Ζέας μέχρι τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στην περιοχή από το Μικρολίμανο μέχρι την Ακτή Δηλαβέρη και το Δελφινάριο, με ανασχεδιασμό και κοινή αισθητική, ώστε να ωφεληθούν οι καταστηματάρχες της περιοχής, οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες.

Δεσμευόμαστε και για το Λιμάνι. Το λιμάνι είναι Πειραιώτικο και έτσι θα παραμείνει.

Το λιμάνι δεν πουλιέται. Το λιμάνι αξιοποιείται και τον πρώτο λόγο θα έχει ο δήμος, ώστε τα έσοδά του να φτάνουν σε κάθε γειτονιά. Βάζουμε όλη την πόλη μπροστά και υπερασπιζόμαστε τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του Λιμανιού ως κύριου άξονα για την ανάπτυξη της πόλης. Απαιτούμε από το Ελληνικό Δημόσιο τη θεσμική και αποφασιστική διεύρυνση της συμμετοχής του Δήμου στην διοίκηση του ΟΛΠ στα πρότυπα των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών λιμένων. Αρνούμαστε τον ακρωτηριασμό της πόλης μας και τον αποκλεισμό από τη θάλασσα και τη ναυτιλία. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος μπορεί να συμμετάσχει αποφασιστικά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και των αναγκών της πόλης. Η αξιοποίηση του λιμανιού πρέπει να αφορά τους πολλούς. Όχι τους λίγους.

Συναποφασίζουμε για το αναπτυξιακό μας μέλλον. Εξασφαλίζουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και τη δημιουργία νέων. Διεκδικούμε δημόσιους χώρους που θα αποδοθούν προς χρήση στους κατοίκους του Πειραιά. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση και παράλληλα δέσμευση για το μέλλον του λιμανιού.

Για να υλοποιήσουμε όμως όλα όσα προγραμματίζουμε χρειαζόμαστε τη δική σας μαχητική υπεράσπιση, τη δική σας υποστήριξη, τη δική σας μαζική συμμετοχή την Κυριακή των εκλογών. Γι’ αυτό λέμε καμία ψήφος χαμένη. Όλοι οι πολίτες στις κάλπες με μπροστάρη τη νεολαία μας. Να δώσουμε το παράδειγμα ως πόλη και να ενεργοποιήσουμε ξανά την πλειοψηφία των πολιτών. Για να φτιάξουμε έναν Πειραιά για όλους τους Πειραιώτες, όχι για τους λίγους, τους βολεμένους, τους ημετέρους. Για να φτιάξουμε έναν Πειραιά που θα αγκαλιάζει όλους τους Πειραιώτες ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις. Για να φτιάξουμε έναν Πειραιά που ενώνει και δεν διχάζει.

Μπαίνω στην πρώτη γραμμή και ζητώ τη στήριξη σας. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας.

Θέλω να είμαι πρώτος μεταξύ ίσων, να διοικώ τον Δήμο με πλουραλισμό, με σεβασμό στην άλλη άποψη. Την αγωνιστικότητά μου να την βάζω στην υπεράσπιση του Πειραιά.

Είναι για μένα δέσμευση ζωής και θα την φέρω εις πέρας.

Για όλους τους Πειραιώτες γι΄ αυτούς που θα με ψηφίσουν και γι’ αυτούς που δεν θα με ψηφίσουν. Θα είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων των Πειραιωτών και θα δουλέψουμε για τον Πειραιά Νικητή.

Γι’ αυτό την Κυριακή των εκλογών βάζουμε τέλος σε όλα όσα είναι αταίριαστα και με το ύφος και το ήθος των Πειραιωτών. Σε όλα όσα μας πλήγωσαν τον Πειραιά.

Δεν υπάρχει ώρα για χάσιμο. Στις 18 Μαΐου δίνουμε μια μάχη για τη ζωή μας. Και σας ζητώ να τη δώσουμε όλοι μαζί! Μια μάχη που ενώνει όλους τους Πειραιώτες. Την Κυριακή κάνουμε το πιο κρίσιμο βήμα για τον Πειραιά Νικητή.

Καμία ψήφος χαμένη. Μόνο μια δημοτική αρχή με ισχυρή πλειοψηφία μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον του Πειραιά, για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η πόλη μας. Ο Πειραιάς δεν αντέχει άλλο για αυτό ζητώ την ψήφο όλων των Πειραιωτών.

Δίνουμε τη μάχη μαζί. Ως την τελευταία στιγμή. Σπίτι – σπίτι. Γειτονιά – Γειτονιά. Διαμέρισμα – διαμέρισμα. Χωρίς κανέναν εφησυχασμό, αλλά με αισιοδοξία και πίστη στη Νίκη.»

2 DSC07232 DSC07241

DSC07257 DSC07259 DSC07264

DSC07307 DSC07245 DSC07286

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ