Εφημερίδα Κοινωνική

Επίσκεψη Γιούνκερ στη νέα γραμμή του Μετρό

 Breaking News

Επίσκεψη Γιούνκερ στη νέα γραμμή του Μετρό
21 Μαΐου 2014

ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ της νέας γραμμής του Μετρό προς τον Πειραιά επισκέφθηκε ο Jean-Claude Juncker συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ο υποψήφιος του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν επισκέφθηκε το φρέαρ εκκίνησης του μηχανήματος ΤΒΜ (Μετροπόντικα) στην Αγία Βαρβάρα και το εργοτάξιο στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Χρήστο Τσίτουρα, και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων, Στράτο Σιμόπουλο.

Το εκσκαπτικό μηχάνημα αναμένεται σε 2-3 εβδομάδες να φθάσει στην Αγία Βαρβάρα και μετά θα συνεχίσει προς τον Κορυδαλλό. Εχουν ήδη διανοιχτεί σχεδόν 500 μέτρα σήραγγας. Η επέκταση του Μετρό προς Πειραιά ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2017. Πρόκειται για γραμμή 7,6 χιλιομέτρων με 6 νέους σταθμούς, συνολικού κόστους 730 εκατομμυρίων ευρώ. Με την ολοκλήρωσή της θα εξυπηρετούνται περί τους 130.000 επιβάτες ημερησίως, σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη συγκοινωνιακών μέσων.

Στον σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, όπου θα ενώνονται οι γραμμές 1 και 3 του Μετρό, το Λιμάνι, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος και το Τραμ.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ