Εφημερίδα Κοινωνική

e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ: Η μαθητική επιχείρηση που θέλει να αλλάξει το δημόσιο σύστημα υγείας

 Breaking News

e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ: Η μαθητική επιχείρηση που θέλει να αλλάξει το δημόσιο σύστημα υγείας
26 Μαΐου 2014

Μαθητές του Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – PIERCE ανέπτυξαν το «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ», που απέσπασε φέτος το 1o βραβείο καινοτομίας μεταξύ όλων των μαθητικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ – Junior Achievement Greece).

Ο e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να σώσει ζωές αλλάζοντας τον τρόπο αντιμετώπισης του ατομικού και οικογενειακού ιατρικού φάκελου στην καθημερινότητά μας, ενώ μπορεί να συμβάλει στην πληροφόρηση και την εκπαίδευση του πληθυσμού πάνω σε θέματα προληπτικής ιατρικής και αγωγής υγείας.

Ο e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ απαρτίζεται από δύο συμπληρωματικά δομικά στοιχεία:

• Μία εφαρμογή για την τήρηση Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου αποθηκευμένη σε μνήμη USB, που χωράει στο πορτοφόλι, χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο διαδίκτυο για την εγκατάσταση ή τη λειτουργία της, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

• Έναν ιστότοπο (www.e-geiokratis.gr), με πληροφοριακό υλικό, που υποστηρίζει την εφαρμογή ενώ παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν πάνω σε καίρια θέματα υγείας, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης και στη βελτίωση της γενικότερης κατάστασης της υγείας του πληθυσμού.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ