Εφημερίδα Κοινωνική

Ανάπτυξη από την θάλασσα – Παραδείγματα και λύσεις για τον Πειραιά από τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ.

 Breaking News

Ανάπτυξη από την θάλασσα – Παραδείγματα και λύσεις για τον Πειραιά από τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ.
06 Μαΐου 2014

Ο Δημοτικός Συνδυασμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου με κοινωνικούς εταίρους, παραγωγικούς φορείς αλλά και την κοινωνία πολιτών του Πειραιά διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Γαλάζια Ανάπτυξη – Διεθνή Παραδείγματα και Λύσεις για τον Πειραιά» στο Μουσείο του Ολυμπιακού στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» .

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Ανδρέας Γεωργούλιας, καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Harvard, Διευθυντής Έρευνας του Προγράμματος Zofnass για τις Βιώσιμες Υποδομές, Ιδρυτής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμων Υποδομών, ενώ συμμετείχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.

Παρεμβάσεις στην ημερίδα εκτός του Υπουργού κ. Μανιάτη έκαναν ο Πέτρος Κόκκαλης και Γιάννης Τιμαγένης υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον συνδυασμό  ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ.

Η ημερίδα συγκέντρωσε εκπροσώπους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πόλης όπως ο Γιώργος Βερνίκος υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς», ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων Ανδρέας Ποταμιάνος, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΦΠ Γιάννης Βρέντζος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. Γιώργος Βλάχος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτιλιακής Ένωσης Ιωάννης Χατζηαντωνίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νικόλαος Μανεσιώτης, ο Πρόεδρος των Εκτελωνιστών Πειραιά Ανδρέας Βροντάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ναυτιλιακών Δικηγόρων Γρηγόρης Τιμαγένης, ο Κώστας Μπούρας από τους Οικολόγους Πράσινους κ.α

9CΟ κεντρικός ομιλητής ο Δρ. Ανδρέας Γεωργούλιας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην γαλάζια ανάπτυξη που περνάει μέσα από το λιμάνι αλλά και από την αξιοποίηση των υποδομών της πόλης. Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργούλιας τόνισε: «Το λιμάνι καινοτομίας μπορεί να επιτευχθεί με ένα cluster επιχειρηματικότητας. Ο Πειραιάς είναι πυκνή πόλη με έντονη δραστηριότητα. Τα σημαντικά κτίρια της πόλης που μπορούν να αξιοποιηθούν σε αναπτυξιακή κατεύθυνση θα πρέπει να το καλλιεργούν αυτό το δεδομένο».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης συνεχάρη τους πάντες για την πρωτοβουλία και έθεσε το θέμα της γαλάζιας ανάπτυξης ως επίκεντρο συζήτησης στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα σε 15 ημέρες.

Στην παρέμβασή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» Πέτρος Κόκκαλης επισήμανε την ανάγκη ενός δημοτικού ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την διαχείριση και την αξιοποίηση των απορριμμάτων.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ» Γιάννης Τιμαγένης επισήμανε την ανάγκη ανάδειξης του Πειραιά ως ναυτιλιακής δύναμης.

 

 


 Σχετικά άρθρα