Εφημερίδα Κοινωνική

ΙΩΣΗΦ ΒΟΥΡΑΚΗΣ – Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος : Τη «Νέα Αρχή» για τον Πειραιά την εγγυώνται νέοι πειραιώτες

 Breaking News

ΙΩΣΗΦ ΒΟΥΡΑΚΗΣ – Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος : Τη «Νέα Αρχή» για τον Πειραιά την εγγυώνται νέοι πειραιώτες
29 Απριλίου 2014

Προσκεκλημένος του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και του δημοσιογράφου Σπύρου Χαριτάτου, μαζί με άλλους υποψήφιους Δημάρχους για το Δήμο Πειραιά, ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Πειραιάς Νέα Αρχή», υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αποτελεί τιμή μου, ότι στα 30 μου χρόνια είμαι ο νεότερος υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά τουλάχιστον από την Μεταπολίτευση, ενώ στα 3 ½ χρόνια της θητείας μου έχω προλάβει να καταθέσω 119 ρεαλιστικές προτάσεις για μεγάλα και μικρά προβλήματα του Πειραιά, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών. Είμαι συνειδητά κι όχι προσχηματικά πολίτης του Πειραιά, μένω στην Πηγάδα, όπου μεγάλωσα και εργάζομαι, διατηρώντας την οικογενειακή επιχείρηση του αείμνηστου πατέρα μου, Βασίλη. Έχω γιορτάσει 30 «Αναστάσεις» και Πρωτοχρονιές στην πόλη μου, ζω και βιώνω καθημερινά τα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών του Πειραιά. Δεν μειώνουμε την αξία του «αυτονόητου», έναν καθαρό Πειραιά, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό μόνο του δεν αρκεί.

Η πόλη, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, χρειάζεται, μια «Νέα Αρχή», που δεν μπορούν να εγγυηθούν παλαιοκομματικές λογικές, εκπρόσωποι των οποίων δυστυχώς συνωθούνται σε όλα τα άλλα ψηφοδέλτια. Και φυσικά τους νέους στόχους του Πειραιά του 21ου αιώνα, της ανάπτυξης και του νέου πρωταγωνιστικού του ρόλου στην Ελλάδα του αύριο δεν μπορούν να εγγυηθούν ξεπερασμένες λογικές που έχουν αποτύχει, «επισκέπτες» που είδαν επιχειρηματικές ευκαιρίες και μόνο ή ένας στείρος αρνητισμός που καθηλώνει την πόλη στο τέλμα του παρελθόντος και του παρόντος. Τη «Νέα Αρχή» για τον Πειραιά την εγγυώνται νέοι πειραιώτες κάθε ηλικίας που γνωρίζουν, θέλουν και μπορούν να αγωνιστούν για τον Πειραιά του μέλλοντος μας».

Για τους ανθυποψηφίους του και όσα ισχυρίζονται ο Ιωσήφ Βουράκης υπογράμμισε:

* Για τον νυν Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο: Τα έργα που παρουσιάζει ότι δήθεν έχει κάνει η δημοτική του αρχή είναι «μαγική εικόνα», καθώς ο Δήμος Πειραιά έχει απορροφήσει μόλις το 30% των κεφαλαίων που θα μπορούσε να απορροφήσει από το ΕΣΠΑ.

* Για τον Γιάννη Μώραλη: Εμφανίζεται ως δήθεν υπερκομματικός και νέος συνδυασμός, ενώ στο ψηφοδέλτιο του συνωστίζονται «πολιτικοί νεκροθάφτες» του Πειραιά, στελέχη όλων των παρατάξεων που με πράξεις και παραλείψεις τους έχουν βάλει την υπογραφή τους στην πολύχρονη παρακμή της πόλης. Και όπως φυσικά κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης του «Θρύλου» και της ιδέας του Ολυμπιακού, της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας, δεν μπορεί να μονοπωλεί την αγάπη των πολιτών του Πειραιά για την ομάδα μας ή να προσπαθεί να χειραγωγήσει την πολιτική και αυτοδιοικητική συμπεριφορά των φιλάθλων του.

* Για τον Θοδωρή Δρίτσα: Αν και ο συνδυασμός του έχει μια 16ετή παρουσία δεν κατάφερε να αναδείξει ούτε ένα στέλεχος και τώρα υποχρεώνεται ο ίδιος να επιστρέψει ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής κι αυτός ενός συνδυασμού που έχει και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τεράστιες προσωπικές ευθύνες για την αρνητική πορεία του Πειραιά. Παράλληλα δε, δεν διευκρινίζει αν στην σχεδόν βέβαιη περίπτωση που δεν εκλεγεί Δήμαρχος θα παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο ή θα καταφύγει πάλι στην «ασφάλεια της Βουλής», αφού δεν έχει καν παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


 



Σχετικά άρθρα