Εφημερίδα Κοινωνική

Χρήστος Σαλαλές : Είμαστε έτοιμοι

 Breaking News

Χρήστος Σαλαλές : Είμαστε έτοιμοι
17 Απριλίου 2014

Ένα ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο σχέδιο για την Δραπετσώνα έχει εντάξει στο πρόγραμμά του ο υπ. Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστος Σαλαλές. H Πολιτεία Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης υποστηρίζει : «Όταν οι πολιτικές των Μνημονίων συνάντησαν στην πόλη μας τις μεγάλες ιδέες για… πίστες Φόρμουλα 1, το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό: Εγκατάλειψη, αδιαφορία και παρακμή. Η απερχόμενη δημοτική αρχή διέλυσε τις κοινωνικές υποδομές, έκλεισε τους παιδικούς σταθμούς, κατάργησε τα πολιτιστικά τμήματα και αδιαφόρησε για τα σχολικά κτίρια. Έκλεισε τον κινηματογράφο REX και υπολειτουργεί το Μελίνα Μερκούρη. Βιώνεις την υποβάθμιση της καθημερινότητάς σου με την κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας, Πρασίνου και μικρο-έργων της Δραπετσώνας. Η καθαριότητα στην πόλη έχει εξαφανισθεί, το Πράσινο παραμελήθηκε, η κατάσταση σε δρόμους, πεζοδρόμια, πράσινο, πλατείες, παιδικές χαρές είναι απαράδεκτη. Οι αθλητικοί χώροι παραμελήθηκαν και ο Αθλητισμός μαράζωσε.»

Τι προβλέπει το σχέδιο Σαλαλέ;

Όπως ο ίδιος δηλώνει : « Είμαστε έτοιμοι:

Να καταγράψουμε τους ανέργους και τις επιχειρήσεις της περιοχής. «Παντρεύουμε» τις ανάγκες των ανέργων για δουλειά και των επιχειρήσεων για νέο προσωπικό.

Να δημιουργήσουμε κοινωνικό δίχτυ αλληλεγγύης και προστασίας των πολιτών της Δραπετσώνας. Ενεργοποιούμε τις Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου. Επαναπροσδιορίζουμε σε σωστές βάσεις τη λειτουργία των ΚΑ.ΠΗ. Δημιουργούμε Δημοτικό Κοινωνικό Εστιατόριο, ενισχύουμε το έργο των Εκκλησιών με τα συσσίτια των απόρων. Ενεργοποιούμε τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και βρισκόμαστε δίπλα στους περισσότερο δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες.

Να επανασυστήσουμε τα διαλυμένα συνεργεία που θα διασφαλίσουν την καθημερινή φροντίδα για καθαριότητα στην πόλη, το πράσινο, τα σχολεία, τους Παιδικούς Σταθμούς, τους χώρους Άθλησης και Πολιτισμού.

Να επαναλειτουργήσουμε τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα του Δήμου

• Να δώσουμε στη Δραπετσώνα ζωή, λύνοντας καθημερινά προβλήματά της, δίνοντας ζωή στις ξεχασμένες γειτονιές. Αντιδήμαρχος αναλαμβάνει στις αρμοδιότητές του θέματα που αφορούν αποκλειστικά τη Δραπετσώνα.»

Αναφορικά με το σχέδιο ανάπτυξης της πόλης

Παλιές πολυκατοικίες Αγίου Διονυσίου: Άμεση κατεδάφιση και δημιουργία πλατείας με πλούσιο πράσινο, παιδότοπο, χώρους αναψυχής.

Πλατεία έναντι LIDL: Επιβάλουμε στον κατασκευαστή να τηρήσει την υποχρέωσή του για δημιουργία πλατείας.

ΟΣΕ: Αξιοποίηση του παλαιού σταθμού σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά.

REX: Ανακαίνιση του κινηματογράφου.

Σινέ Μελίνα: Μετατροπή του σε σύγχρονο θερινό κινηματογράφο.

Καστράκι: Ολοκλήρωση του έργου με κατασκευή ανοικτού θεάτρου.

Ηετιώνεια Πύλη: Ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου με την ευκαιρία της Πολιτιστικής Ακτής, που δημοπρατείται σύντομα από τον ΟΛΠ. Είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε στο έργο της Πολιτιστικής Ακτής χώρους 14 στρεμμάτων από σημεία του δήμου και της περιοχής Μελετόπουλου.

Αντιμετωπίζουμε σαν ενιαίο χώρο αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού την έκταση από τη γέφυρα του Αγίου Διονυσίου μέχρι το Κλειστό γυμναστήριο (πάρκο Ηλιού, ΟΣΕ, Καστράκι, Ηετιώνια Πύλη, Πολιτιστική Ακτή οικόπεδο Μελετόπουλου, ακίνητο Δήμου, Πρόνοια, θέση «Γρηγόρη» και Κλειστό Γυμναστήριο).

Ανάπλαση περιοχής Γυψάδικου-Ταμπάκικου: Στην έκταση 25 στρεμμάτων του Δήμου, θα δημιουργηθεί πνεύνονας πρασίνου, κέντρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας από την θάλασσα έως τον όρμο Φορών.

Διάνοιξη οδών Πόντου και Μ. Μπότσαρη.

Ανάπλαση Βιομηχανικής Ζώνης. Με δημιουργία παραγωγικών δραστηριοτήτων, που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας στους κατοίκους (εμπορική και επιχειρηματική ζώνη). Αισθητική αναβάθμιση του χώρου, με δημιουργία πνεύμονα πρασίνου και υποδομών πολιτισμού, αθλητισμού και με πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο με ελεύθερη όλη την ακτογραμμή. Ανάδειξη του όρμου Σφαγείων και Φορών για έξοδο στη θάλασσα και δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης αλιέων.

Δημιουργία κέντρου πολιτισμού (γυαλάδικο, ινστιτούτο). Διατήρηση ιστορικής κληρονομιάς (Βιομηχανική ιστορία, ταφικό μνημείο Θεμιστοκλή, κλπ.). Δημιουργία εκτεταμένου πράσινου πάνω από το 60% γης με συντελεστή δόμησης 0,4% .

 


 Σχετικά άρθρα