Εφημερίδα Κοινωνική

ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ με μικρό τζίρο

 Breaking News

ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ με μικρό τζίρο
23 Απριλίου 2014

Απαλλαγή από τις δηλώσεις υποβολής ΦΠΑ για 415.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις οι οποίοι θα γλιτώσουν τα πήγαινε-έλα σε λογιστές και Εφορία προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα ενταχθεί στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή στις αρχές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», περίπου 42% των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, δηλαδή συνολικά 415.548 φορολογούμενοι υπόχρεοι σε ΦΠΑ, δηλώνουν κατ’ έτος μηδενικό τζίρο ή το πολύ 10.000 ευρώ! Στο σύνολό τους διεκδικούν επιστροφές από το Δημόσιο περίπου 200 εκ. ευρώ κάθε χρόνο! Συνεπώς, δημιουργείται μια οικονομική «τρύπα» αφού το κόστος «διαχείρισης» από πλευράς Δημοσίου, αυτών των μικρών επιχειρήσεων, είναι υψηλό και προκαλεί απώλειες εσόδων.

Η τρόικα επιμένει στην άμεση εφαρμογή του μέτρου της «απαλλαγής» το οποίο θα αφορά επαγγελματίες με τζίρο έως 10.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το σενάριο να ανέβει το όριο στις 20.000 ευρώ ετησίως.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ