Εφημερίδα Κοινωνική

Αντώνης Καρογερόγιαννης: Παλεύει να μην φύγουν τα Δικαστήρια από τον Πειραιά

 Breaking News

Αντώνης Καρογερόγιαννης: Παλεύει να μην φύγουν τα Δικαστήρια από τον Πειραιά
11 Απριλίου 2014

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καρογερόγιαννης και στελέχη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» συναντήθηκαν τη Δευτέρα 7 Απριλίου με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά εκτός της πόλης μας. Ο κος Καλογερόγιαννης τόνισε, για άλλη μια φορά, ότι θα είναι τραγικό για την πόλη να συμβεί κάτι τέτοιο. Επισήμανε το γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά οφείλει να παραχωρήσει με πράξεις και όχι με λόγια τα ιδιόκτητα ακίνητα που διαθέτει στο κέντρο της πόλης .

Συγκεκριμένα πρότεινε την παραχώρηση του κτιρίου της Ραλλείου και το σημερινό Δημαρχείο ( με ταυτόχρονη μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου στον Πύργο του Πειραιά).

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέσει ο Δήμος τις τεχνικές του υπηρεσίες για την εκπόνηση τεχνικής μελέτης ως προς τα προαναφερόμενα κτίρια ( στατική επάρκεια κλπ) ώστε να μπορέσει να υποστηριχτεί πλήρως το όλο εγχείρημα. Στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια που ξεκίνησε η νέα διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και ο νέος πρόεδρος κος Γιώργος Σταματόγιαννης , για την αποτροπή της μεταφοράς των Δικαστηρίων.

Η στέγαση των Δικαστηρίων σε κτίρια στο κέντρο της πόλης μας έχει άμεσο αντίκτυπο και στην εμπορική ζωή και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Η δε κατασκευή σταθμού του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο καθιστά την περιοχή αυτή εξαιρετικά προσβάσιμη από όλους.

Επόμενο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η πώληση του Ο.Λ.Π. μέσω του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική αυτή ο κος Καλογερόγιαννης , δεν παρέλειψε να τονίσει τις ευθύνες του απερχομένου Δημάρχου στην δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για την πόλη μας. «Τι έκανε μέχρι τώρα ο κος Μιχαλολιάκος από το να δηλώνει μόνο λόγια και στην πράξη τίποτα ; Τι έκανε για να μην φύγουν οι μετοχές από τον Ο,Λ.Π. και να μεταφερθούν στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. αν και είναι μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π ; Ποια ήταν η αντίδραση του ; Καμία . Απολύτως καμία. Απλά το συζήτησε με τον κουμπάρο του και έφαγαν ψαρομεζέδες σε ουζερί της πόλης μας. Αποτέλεσμα κανένα.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης.

Ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» εδώ και πολλά χρόνια , έχει εναντιωθεί στην πώληση του λιμανιού κι έχει προτείνει την δημιουργία διαδημοτικής ανώνυμης εταιρείας διαχείρισης του λιμένος ( ακόμα και με αλλαγή του νόμου του Καλλικράτη ) με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων όμορων δήμων όπως Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνος. «Σε όλη την Ευρώπη το 96% των λιμένων είναι υπό κρατικό έλεγχο ως προς το μετοχικό τους κεφάλαιο, γιατί στον Πειραιά να αποτελέσουμε εξαίρεση ;» αναρωτήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ.Πειραιά κος Σταματόγιαννης Γιώργος, ο Γεν. Γραμματέας κος Πετρόπουλος Παναγιώτης, ο ταμίας κος Βρέλλος Ιωάννης, οι σύμβουλοι κοι Βούτας Ιωάννης, Δήμοβιτς Αργύριος, Καρδαράς Ιωάννης, Μπιλίρης Νικόλαος.

Από πλευράς της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» συμμετείχαν ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Αντώνης Καλογερόγιαννης, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Καλλέργη Εφη, Κοντοθεοδώρου Βάσω και Πρώιος Μάρκος

 


 Σχετικά άρθρα