Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι του Αργοστολίου

 Breaking News

Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι του Αργοστολίου
21 Μαρτίου 2014

Απόφαση με την οποία ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αργοστολίου του σεισμόπληκτου νησιού της Κεφαλονιάς υπέγραψε την Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με αυτήν, εγκρίνονται τα οικονομικά στοιχεία του έργου, καθώς και η μελέτη αποκατάστασης των ζημιών του λιμένα Αργοστολίου που υπέβαλαν την περασμένη Πέμπτη οι υπηρεσίες του τοπικού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προς τις υπηρεσίες του υπουργείου. Οι πόροι για την ολοκλήρωση του έργου ανέρχονται σε 123.000 ευρώ και θα αντληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό του εντός του τρέχοντος έτους, ενώ δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα ένταξής του σε άλλο πρόγραμμα το οποίο να συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος των ζημιών είχε διενεργηθεί από τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου που είχαν μεταβεί αυθημερόν στο νησί, ενώ αυτοψία πραγματοποίησαν την επόμενη ημέρα και εξειδικευμένα κλιμάκια δυτών.

Κατόπιν σχετικής κυβερνητικής απόφασης, η επισκευή του λιμένα Ληξουρίου θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Λιμενικών Εργων και Εργων Αεροδρομίου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ