Εφημερίδα Κοινωνική

Θ. Δρίτσας: Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν είναι λύση!

 Breaking News

Θ. Δρίτσας: Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν είναι λύση!
20 Μαρτίου 2014

Ο Θοδωρής Δρίτσας, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, συμμετείχε και μίλησε στην ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν χθες το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών, με θέμα: «Κρίσιμες ώρες για την Ακτοπλοΐα και τις συγκοινωνίες των ελληνικών νησιών: Το πρόβλημα και οι πιθανές λύσεις».

Στην ομιλία του, αλλά και σε δήλωσή του που ακολούθησε, ο Θοδωρής Δρίτσας, τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ακτοπλοΐα, βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Οι πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης όξυναν προβλήματα, δομικά και διαχρονικά. Πολλά νησιά απειλούνται με περαιτέρω ερήμωση, η ανεργία των ναυτικών αυξάνεται, οι επιχειρήσεις του κλάδου χάνουν το δυναμισμό τους, η ύφεση έχει καθηλώσει το τοπικό εμπόριο, που εμφανίζει έντονα σημάδια παρακμής. Οι αιτίες είναι πολλές, κυρίως όμως, αναδεικνύεται το δομικό στρατηγικό αδιέξοδο, στο σχεδιασμό του περίφημου μοντέλου της πλήρους απελευθέρωσης, που καθιέρωσε ο Νόμος 2932/01 και οι Νόμοι που ακολούθησαν.

Τη χαριστική βολή απειλεί να δώσει, η προαναγγελθείσα ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Αν το μεγάλο λιμάνι παραδοθεί σε μονοπωλιακά κερδοσκοπικά συμφέροντα, οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές και δυσβάστακτες για τον Πειραιά, για τα νησιά, για τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο και την παραγωγική βάση της χώρας».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ