Εφημερίδα Κοινωνική

Πλοίο ασφαλείας σε περιπτώσεις απεργιών επιθυμεί ο Μ. Βαρβιτσιώτης

 Breaking News

Πλοίο ασφαλείας σε περιπτώσεις απεργιών επιθυμεί ο Μ. Βαρβιτσιώτης
18 Μαρτίου 2014

Δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας σε περιπτώσεις παρατεταμένης απεργιακής κινητοποίησης των ναυτεργατών σχεδιάζει το υπουργείο Ναυτιλίας. Το ζήτημα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ο υπουργός Μ.Βαρβιτσιώτης δηλώνει ότι η πρόταση αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η σχετική ρύθμιση «για τη διασφάλιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας» περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής το οποίο θα συζητηθεί αυτήν την εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Όπως αναφέρεται στη ρύθμιση, «για τη διασφάλιση της συνοχής του νησιωτικού χώρου και της εδαφικής συνέχειας της χώρας, όταν διακόπτεται η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των ηπειρωτικών λιμένων και των νησιών, για λόγους οι οποίοι δεν οφείλονται σε ανωτέρα βία ή απαγόρευση απόπλου, εφαρμόζεται πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας».

Σημειώνεται ακόμη ότι «το πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας εκτελείται από πλοία τα οποία είναι ήδη δρομολογημένα και περιλαμβάνει συνδέσεις, οι οποίες εξυπηρετούνται από δρομολογημένα, κατά την τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο, πλοία».

Στη ρύθμιση αναφέρεται επίσης ότι τα πλοία και τα πληρώματά τους υποχρεούνται στην εκτέλεση του προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Παράλληλα επισημαίνεται πως με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου ύστερα από εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), «το οποίο συγκαλείται εκτάκτως όταν προκύπτει επείγουσα κοινωνική ανάγκη ή ανάγκη η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», καθορίζονται τα εξής:

Το πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, τα πλοία τα οποία θα εξυπηρετούν τα δρομολόγια, με την επιφύλαξη του δικαιώματος του πλοιοκτήτη για αντικατάσταση πλοίου, ο αριθμός και η συχνότητα των δρομολογίων ανά κατεύθυνση, το χρονικό σημείο από το οποίο τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα, το οποίο προσδιορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της χειμερινής και της θερινής περιόδου.

Σημειώνεται ακόμη ότι το πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαθιστά τις συνθήκες τακτικής και ομαλής ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

 

*Με πληροφορίες από το newsroom ΔΟΛ

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ