Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Breaking News

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
13 Μαρτίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με κεντρικό θέμα : «Φροντίζουμε το Περιβάλλον, Αγαπάμε την Πόλη μας», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και μίλησαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος, -η κα Βάνια Βέρας, Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Δήμων για τη Διαχείριση Απορριμμάτων, -ο κ. Ανδρέας Λουκάτος Χημικός – Περιβαλλοντολόγος, Επιστημονικός Σύμβουλος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων: Προσπαθούμε. Δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, επειδή η Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια διέπραξε λάθη. Παραδείγματος χάριν τα τελευταία τρία χρόνια της οικονομικής χρεοκοπίας στο πάρκο του Δηλαβέρη, το ωραιότερο άλσος του λεκανοπεδίου Αττικής κάναμε μια τρομερή ανάπλαση. Είναι το ομορφότερο. Καθιερώσαμε την ανθοκομική έκθεση. Περιβάλλον σημαίνει και φυτικό πράσινο. Έχουμε το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδος: να έχουμε ένα τεράστιο αρχαίο πολιτισμό. Ιδιαίτερα στον Πειραιά, είναι στα δέκα εκατοστά κάτω από το έδαφος που πατάμε. Πολλές φορές είναι εγκαταλελειμμένοι οι αρχαιολογικοί χώροι. Έχουμε όμως μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με την Έφορο Αρχαιοτήτων. Στην Πηγάδα φτιάχνουμε σε συνεργασία με την Έφορο, την πρώτη βιοκλιματική πλατεία, όπου θα μειώσουμε τη θερμοκρασία. Μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον. Εκδώσαμε ένα φυλλάδιο και το κυκλοφορούμε που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση και την καθαριότητα. Στις προηγούμενες εκλογές το κυρίαρχο θέμα ήταν τα σκουπίδια. Τώρα δεν είναι αυτό. Τώρα είναι άλλα. Σε ποιο κόμμα ανήκουμε!

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στην ομιλία του, είπε πως η ελπίδα για τη διάσωση του περιβάλλοντος έχει άμεση σχέση με το είδος του ανθρώπου που θέλουμε να διαμορφώσουμε.

Η κα Βάνια Βέρας πρόσθεσε: Από το 2000 – 2007 αυξήθηκαν 455 οι θέσεις εργασίας στη διαχείριση απορριμμάτων. Εάν κάνουμε ανάκτηση υλικών: πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, χαρτί και πουληθούν στην αγορά, υπάρχει ένα έσοδο.

Ο κ. Ανδρέας Λουκάτος συμπλήρωσε: Μπορούμε να μειώσουμε τη χρησιμοποίησή της πλαστικής σακούλας. Μπορεί ο ίδιος ο πολίτης να μειώσει την παραγωγή αποβλήτων με εξοικονόμηση. Αυτά μπορούν να γίνουν από τους πολίτες, ανεξάρτητα πως η οργανωμένη Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση προχωρούν προγράμματα ανακύκλωσης.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν: Ο Βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράτζης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Ν. Φαλήρου κ. Νήφων, κ.ά.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ