Εφημερίδα Κοινωνική

Ο σκληρός αγώνας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά – ΚΟΝΤΡΑ στις αποφάσεις για την απώλεια των εργασιακών τους κεκτημένων

 Breaking News

Ο σκληρός αγώνας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά – ΚΟΝΤΡΑ στις αποφάσεις για την απώλεια των εργασιακών τους κεκτημένων
10 Μαρτίου 2014

Την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, έκοψε πριν λίγες μέρες, στον κινηματογράφο «Σινεάκ», ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά. Στην εκδήλωση, η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά ψυχαγώγησε τους παρευρισκοιμένους.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι οι φορείς του Πειραιά που με την παρουσία τους έδειξαν ότι στηρίζουν το σύλλογο και τις προσπάθειες που καταβάλει.

Τυχερός της εκδήλωσης αναδείχθηκε ο αναπληρωτής δήμαρχος Τάσος Κάρλες ο οποίος κέρδισε ακόμη ένα φλουρί! Να σημειωθεί ότι η πίτα ήταν δωρεά την κας Καρακατσάνη Αντωνίας.

Η πρόεδρος κα Άννα Καψοκόλη – που έσπασε το αντρικό κατεστημένο και έδωσε αέρα ανανέωσης στο σύλλογο – κατά την διάρκεια της ομιλίας της τόνισε μεταξύ άλλων:

Η εποχή που διανύουμε είναι κρίσιμη περισσότερο από ποτέ με αποτέλεσμα πολλά από αυτά που θεωρούσαμε έως τώρα αυτονόητα να καταρρέουν. Όπου και να στρέψει κανείς το βλέμμα του η ανέχεια και η θλίψη σφραγίζουν επικίνδυνα την καθημερινότητα. Πολλά λέγονται για το εργασιακό μας μέλλον τα περισσότερα δυσοίωνα και αποκαρδιωτικά όμως είναι βέβαιο ότι αυτά θα επαληθευτούν εάν δεν προσπαθήσουμε συντονισμένα να ανατρέψουμε την κατάσταση. Σήμερα θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι να γιορτάζουμε και να αγωνιζόμαστε.

Η διάσπαση των εργαζομένων στον Δήμο μας σε περισσότερο του ενός συλλόγου όταν οι κίνδυνοι είναι κοινοί οι επιδιώξεις είναι κοινές το μέλλον είναι κοινό σημαίνει ότι κάποιοι παραμένουν στην παλιά νοοτροπία.  Όταν ο κίνδυνος της απώλειας των εργασιακών μας κεκτημένων αυξηθεί και συνειδητοποιήσουμε το πρόβλημα στην πράξη θα είναι πλέον αργά.

Αυτό λοιπόν το παράδειγμα που προέρχεται από τον εργασιακό μας μικρόκοσμο μπορεί νοητά να προεκτείνεται και σε κάθε πτυχή μικρότερη ή μεγαλύτερη της ζωής μας.

Σήμερα οι παλιές ιδέες και οι παλιοί τρόποι άσκησης του συνδικαλισμού είναι μακριά από τις ανάγκες μας και έχουν αποτύχει.

Περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να βρεθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τις επιπτώσεις όλων των παραπάνω στις εργασιακές μας σχέσεις.

Πρέπει αυτοί που ασκούμε συνδικαλισμό για να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να ξεβολευτούν όσοι είναι βολεμένοι στις αναπαυτικές τους πολυθρόνες και να βρεθούμε δίπλα στον συνάδελφο να αφουγκραστούμε τις αγωνίες του και τους προβληματισμούς του και να ζητήσουμε τον καθημερινό αγώνα που κάνει.

Μόνο τότε θα έχουμε δικαίωμα όλοι εμείς να ελπίζουμε για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον και να αντισταθούμε δυναμικά στην λαίλαπα των νέων αντεργατικών μέτρων.

Αναφορικά θέλω να επισημάνω συγκεκριμένες δράσεις του συλλόγου αφού όσα πετύχαμε εμείς ως προσωρινή διοίκηση δεν είχαν καταφέρει διοικήσεις τελευταία 15ετίας τουλάχιστον.

Αρχικά διεκδικήσαμε καταθέτοντας αγωγή το επίδομα των 176,00 ευρώ με το αντίτιμο των 10,00.

Διενεργήσαμε Γενική Συνέλευση με προσκεκλημένους τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και την εργατολόγο κυρία Έφη Ρήγα αλλά και ενημερώσαμε τους παρευρισκόμενους για τα οικονομικά του συλλόγου.

Είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στον δήμο μας που τηρεί βιβλία στην αρμόδια ΔΟΥ προσλαμβάνοντας λογιστή με το αντίτιμο των 50,00 ευρώ τον μήνα και βγάζοντας αριθμό φορολογικού μητρώου και κατατέθοντας φορολογική δήλωση κάθε χρόνο.

Διενεργήσαμε Γ.Σ. με προσκεκλημένο τον εργατολόγο κ. ΡΩΜΑΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟ με σκοπό να απαντήσει σε όλους τους εργαζόμενους για το συνταξιοδοτικό τους.

Βλέποντας το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι συνάδελφοι διενεργήσαμε Γ.Σ. με καλεσμένη την Πρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ δίνοντας απαντήσεις στους συναδέλφους για τις ρυθμίσεις των δανείων τους.

Με την βοήθεια του συναδέλφου κ. Πλατανησιώτη διενεργήθηκε σπειρομέτρηση στους συναδέλφους από γιατρούς στα γραφεία του συλλόγου.

Πραγματοποιήσαμε δύο τετράωρες στάσεις εργασίας και διαμαρτυρία έξω από την Δημαρχία ενάντια στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και της διαθεσιμότητας έχοντας και την έμπρακτη συμπαράσταση του Δημάρχου μας αφού με την παρουσία του στο πλευρό μας ενίσχυσε την δυναμική μας. Επίσης νοικιάσαμε ιδιωτικά πούλμαν αλλά και επανδρώσαμε και τα μίνι μπας του Δήμου μας δίνοντας δυναμικά το παρόν στις περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα. Διενεργήσαμε Γ.Σ. 12 ώρες μετά την ψήφιση του γνωστού σε όλους αντεργατικού άρθρου με προσκεκλημένο τον κ. ΡΩΜΑΝΙΑ δίνοντας απαντήσεις για το συνταξιοδοτικό.

Στον άδικο νόμο της διαθεσιμότητας είμαστε ο μοναδικός σύλλογος που ενίσχυσε με την παρουσία του αλλά και με τις ενέργειες του τους θιγόμενους αλλά και που για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος με τα εντέλλεσθε που υπέγραψε ο ίδιος κόντρα στον νόμο είχε σαν αποτέλεσμα να μην δοθούν τα στοιχεία των εργαζομένων.

Η Διοίκηση του συλλόγου κατευθύνοντας μια μερίδα από τους θιγόμενους κατέθεσε αίτηση για προσωρινή διαταγή με τον μαχητή δικηγόρο Πειραιά και νομικό σύμβουλο του συλλόγου Σαπουντζάκη Παναγιώτη έχοντας βέβαια και την καταλυτική μαρτυρία του Δήμαρχου μας όπου είχε σαν αποτέλεσμα την θετική απόφαση της δικαιοσύνης.

Πιστοποιήσαμε την αίθουσα του συλλόγου ως αίθουσα εκμάθησης και πιστοποίησης η/υ βοηθώντας έτσι τους συναδέλφους να αποκτήσουν με προνομιακή τιμή το σχετικό πτυχίο σε μια εβδομάδα αλλά και για τα μαθήματα για την απόκτηση πτυχίου λόουερ αντβάνς ή προφίσενσι βοηθώντας έτσι στις επικείμενες αξιολογήσεις των συναδέλφων.

Προσφύγαμε δικαστικά με τον νομικό σύμβουλο του συλλόγου κ. Σαπουντζάκη κατά της διαπιστωτικής πράξης που παρέλαβαν οι δημοτικοί αστυνομικοί με μάρτυρες τον αναπληρωτή δήμαρχο κ. Κάρλε τον αντ/ρχο κ. Κωσταντούζο και περιμένουμε την απόφαση. Επιβάλλεται να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφερε η νομική υπηρεσία του δήμου μας και ιδιαιτέρως την κ. Γούλα.

Εύχομαι λοιπόν στην Δημοτική Αρχή να έχει πάντα ανοιχτά τα αυτιά της να αφουγκράζεται και να ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα μας που στην πλειοψηφία τους αποτελούν πραγματικές ανάγκες και εκφράζουν ουσιαστικά προβλήματα και να είναι σίγουροι ότι όλοι οι συνάδελφοι θα εργαστούν με φιλότιμο έχοντας ως στόχο τις άριστες υπηρεσίες προς τον Δημότη μας και τον Πειραιά μας το ομορφότερο λιμάνι στην Ευρώπη».

Ακολούθησε ομιλία της Γ.Γ. κας Δικαίας Κοντογιάννη η οποία είπε: Η πόρτα του συλλόγου είναι και θα παραμείνει ανοιχτή γι’ αυτό καλούμε όσους συναδέλφους έχουν τη διάθεση προσφοράς να συμμετέχουν στα συνδικαλιστικά δρώμενα.

Τη διοίκηση του συλλόγου την έχουν γυναικεία χέρια. Το άβατο έσπασε από το 1931.

Σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε να οδηγήσουμε τον ιστορικό μας σύλλογο με διαφάνεια επιτρέποντας να συνεχίσει το ταξίδι του στο συνδικαλιστικό πέλαγος».

Επιστολή έστειλε και ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Φραγκάκος στην οποία προσθέτει: «Είκοσι έξι χρόνια γεμάτα από χαρές και λύπες και δεκαπέντε χρόνια έντιμης συνδικαλιστικής μου πορείας. Δεν μπορεί να μου στερήσει κανένας το δικαίωμα να συνεχίζω να αισθάνομαι ότι ο Δήμος Πειραιά είναι το σπίτι μου και όλοι εσείς οι ευρύτερη οικογένειά μου».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ