Εφημερίδα Κοινωνική

Νίκος Βλαχάκος: Καλούμε όσες Πειραιώτισσες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για εξετάσεις μαστού, να έρθουν στα Δημοτικά Διαμερίσματα

 Breaking News

Νίκος Βλαχάκος: Καλούμε όσες Πειραιώτισσες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για εξετάσεις μαστού, να έρθουν στα Δημοτικά Διαμερίσματα
20 Μαρτίου 2014

Συνεχίστηκε στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», το Μαιευτήριο «ΡΕΑ» και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» και αποτελεί ένα «Δώρο Ζωής» για τις Πειραιώτισσες.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος επισκέφθηκε το χώρο των εξετάσεων και χαιρέτισε τις γυναίκες, τους γιατρούς και την αντιπροσωπεία του Ομίλου Εθελοντών «ΑγκαλιάΖΩ». Ο Διοικητής του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Βλαχάκος, δήλωσε: «Η δράση αυτή που συμμετέχει το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» και ο Εθελοντικός Όμιλος «ΑγκαλιάΖΩ» σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, προσφέρει μια δωρεάν εξέταση με το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου μας, στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες εποχές που ζούμε για όσες Πειραιώτισσες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Το κάλεσμα των καιρών επέβαλλε τη δράση αυτή εκ μέρους του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου και είμαστε παρόντες όλοι, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, στο να έχουν οι γυναίκες του Πειραιά την υγεία τους».

Ο Διευθυντής της Μονάδος Μαστού του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Κυριάκος Καλογεράκος, δήλωσε: Μετά την πρωτόγνωρη επιτυχία που είχε πέρυσι η δράση «δώρο ζωής για μια γυναίκα», που έγινε με συνεργασία της μονάδος μαστού του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» και του Δήμου Πειραιά, φέτος αποφασίσαμε και «ανοίξαμε» την εξέταση σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Με αυτόν τον τρόπο για 6 φορές στα πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα που έχουμε, η μονάδα μαστού θα εξετάσει δωρεάν γυναίκες. Ας μη ξεχνάμε και την κεντρική εκδήλωση που θα είναι την Τετάρτη 26 Μαρτίου, στις 18:30, όπου θα μιλήσουμε και θα απαντήσουμε σε απορίες σχετικά με τις παθήσεις του μαστού και με τη γονιμότητα, που θα μετάσχει εκεί και το Μαιευτήριο «ΡΕΑ».

Το επόμενο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 20 Μαρτίου, στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, Ν. Φάληρο (Δημητρίου Φαληρέως 5).

Παρασκευή 21 Μαρτίου, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, Αγία Σοφία (Καλλέργη 142).

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ