Εφημερίδα Κοινωνική

ΝΕΡΟ στην Αίγινα – Κέρδισε το «ΝΑΙ» του Χρυσοχοϊδη ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης

 Breaking News

ΝΕΡΟ στην Αίγινα – Κέρδισε το «ΝΑΙ» του Χρυσοχοϊδη ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης
21 Μαρτίου 2014

Υπογράφεται Νομοθετική Ρύθμιση που επιτρέπει στην Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου!

H Αίγινα, η Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, επί δεκαετίες προσπαθεί να επιλύσει το μείζον ζήτημα της επάρκειας και ποιότητας νερού με την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού, μέσω της Σαλαμίνας, με τον οποίο το νησί θα απελευθερωθεί και θα εισέλθει σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ζήτησε την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από μέρους του, ώστε -τώρα που ολοκληρώθηκε η προμελέτη- να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια Αττικής να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου.

Να σημειωθεί πως το ελληνικό Δημόσιο ξοδεύει πάνω από 4.000.000 ευρώ ετησίως για τη μεταφορά του νερού στην Αίγινα ενώ το έργο είναι ώριμο για δημοπράτηση με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, εγκεκριμένη προμελέτη και εγκεκριμένες υποστηρικτικές μελέτες!

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιστολή του Δ. Κατσικάρη, διαβεβαίωσε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες, θα προωθήσει την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει την χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου από την Περιφέρεια Αττικής. Το όνειρο δεκαετιών να έχει η Αίγινα επάρκεια και ποιότητα νερού μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα…

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ