Εφημερίδα Κοινωνική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Προτεραιότητά μας ο εκσυγχρονισμός της ναυτικής εκπαίδευσης

 Breaking News

Μ. Βαρβιτσιώτης: Προτεραιότητά μας ο εκσυγχρονισμός της ναυτικής εκπαίδευσης
11 Μαρτίου 2014

Στην έναρξη εργασιών του διήμερου Συνεδρίου για τη Ναυτική Εκπαίδευση, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ευγενίδου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου, παρευρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης,στην έναρξη της ομιλίας του, επικεντρώθηκε στη σημασία που έχει το «κεφάλαιο Ναυτική Εκπαίδευση» για την Ελληνική Ναυτιλία.«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θέμα της Ναυτικής Εκπαίδευσης έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Είναι ένα θέμα που έχει προβληματίσει πάρα πολύ εδώ και χρόνια την Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε: «Δεχόμαστε κριτική γιατί η Ναυτική Εκπαίδευση δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο βαθμό πιστοποίησης στον οποίο θα έπρεπε να έχει φτάσει».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη συνέχεια της τοποθέτησής του, έδωσε έμφαση στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα, για την ενίσχυση της παρεχόμενης ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. «Μετά από διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.Ε και την ΠΝΟ, φθάσαμε σε μία ιστορική συμφωνία. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα στους ναυτικούς μας να εξελίσσονται, πλέον, αντί για τα 890 καράβια της ελληνικής ναυτιλίας, στα 3.000 καράβια της ελληνόκτητης ναυτιλίας, προσφέροντας τους πολύ περισσότερες δυνατότητες απασχόλησης», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα, στη συνέχεια, στις δυσκολίες εργασιακής αποκατάστασης που αντιμετωπίζουν σήμερα οι σπουδαστές, υπογράμμισε την ανάγκη να εμπιστευτούν σήμερα οι ναυτιλιακές εταιρείες τους Έλληνες ναυτικούς. «Το θέμα είναι και οι Ναυτιλιακές εταιρείες να κάνουν αυτό το οποίο πρέπει. Να μη μένουν μόνο στα λόγια, δηλαδή, ότι θέλουν υψηλής ποιότητας Έλληνες Ναυτικούς και ανταγωνιστικούς, αλλά να τους εκπαιδεύουν κιόλας. Γιατί δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση Ναυτική Εκπαίδευση αν δεν υπάρξει θαλάσσιο ταξίδι. Όσους και να βάλουν μέσα, αν εκείνοι παραμένουν σε λίστα, χωρίς να έχουν αποκτήσει τα πιστοποιητικά ναυτικής ικανότητας θεωρώ ότι είναι δώρο άδωρον να αυξήσουμε τον αριθμό των εισακτέων, παρότι για τη φετινή χρονιά, ήδη, τον είχαμε αυξήσει κατά περίπου 100. Παράλληλα, δε θα μπορούμε να πάμε στην ίδρυση άλλης Ακαδημίας -που μελετάμε-αν δε λυθεί το πρόβλημα απορρόφησης.» Σύντομη αναφορά έκανε, ο κ. Βαρβιτσιώτης, και στις πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει το επόμενο χρονικό διάστημα για τη συνολική αναμόρφωση της ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σύγχρονη οπτική που πρέπει να απολαμβάνει σήμερα η θέση της γυναίκας στη ναυτιλία.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ