Εφημερίδα Κοινωνική

Κερατσίνι – Δραπετσώνα, 2 πόλεις, 1 Πολιτεία

 Breaking News

Κερατσίνι – Δραπετσώνα, 2 πόλεις, 1 Πολιτεία
28 Μαρτίου 2014

Χαρούμενος θα μπορεί πλέον να είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστος Σαλαλές, μετά την πανηγυρική πρώτη του εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης στα Ταμπούρια το απόγευμα της Τετάρτης. Ο κόσμος, όχι μόνο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα, αλλά αγκάλιασε ζεστά το νέο εγχείρημα τόσο με την παρουσία του όσο και με το χειροκρότημα του.

Ο κ. Σαλαλές, μόλις πήρε τον λόγο, απευθύνθηκε στο ακροατήριο του « ευχαριστώ για την παρουσία σας, μου δίνετε μεγάλη δύναμη και παράλληλα μου δημιουργείτε μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας», είπε, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε το όνομα και το σήμα της δημοτικής του κίνησης. Το όνομα αυτής, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Πολιτεία αλληλεγγύης και ανάπτυξης. 2 πόλεις, μία αγκαλιά που κάνουν μία σωστά οργανωμένη Πολιτεία.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος προσπάθησε να παρουσιάσει το όραμα που έχει για την πόλη και ένα σύντομο σχέδιο δράσης. Βασικό του μέλημα, όπως είπε είναι να υπάρξει ένας «δημοκρατικός προγραμματισμός», στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, με το δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις, τις υπηρεσίες να υλοποιούν και τον κόσμο να βλέπει την πόλη να γίνεται καλύτερη. Αναγνώρισε, μάλιστα, πως η πόλη είναι σε κατάσταση διάλυσης και σύγκρινε το δήμο με άλλους γειτονικούς που σε καιρούς μνημονίου κάνουν έργα και αναπτύσσονται.

«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό που έκαναν οι γειτονικοί δήμοι, να διεκδικήσουμε πόρους από την Περιφέρεια, από το ΕΣΠΑ. Χρειάζονται συμμαχίες, και κατάλληλη προετοιμασία» είπε αναφερόμενος δεικτικά στην τωρινή δημοτική αρχή, λέγοντας πως η Περιφέρεια Αττικής είχε εγκρίνει κονδύλια για το Δήμο αλλά κανείς δεν τα διεκδίκησε.

Ο Χρήστος Σαλαλές, γνωρίζοντας καλά τα της διοίκησης, φυσικά μέσα από τις θέσεις που έχει αναλάβει, απέδειξε ότι έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το Δήμο και παρουσίασε μπροστά στους θιασώτες του μερικά από αυτά τα βήματα. Μίλησε για την επαναλειτουργία όλων των καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και αθλητικών τμημάτων που ήταν υπό την ευθύνη της πρώην ΔΗΚΕΠΑ και την δημιουργία οργανικών θέσεων στον Δήμο για να προσληφθούν όλοι όσοι εργάζονταν σε αυτήν. Ακόμα, έκανε λόγο και για την αξιοποίηση όλων των ανεκμετάλλευτων εκτάσεων του Δήμου με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη, καθώς και για μία καινοτόμο υπηρεσία που θα καταγράψει τους ανέργους του δήμου και θα τους προωθεί σε θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Σαλαλές μίλησε και για τα πρόσωπα που καταρτίζουν το ψηφοδέλτιό του. «Πρόκειται για ένα συνδυασμό – γέφυρα γενεών» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος, παίρνοντας την εμπειρία από τους μεγαλύτερους και την όρεξη για δουλειά από τους νεότερους. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην σύμπραξή του με τους Ανεξάρτητους Πολίτες. « Ο φίλος μου ο κ. Αντωναράκης, έβαλε το εμείς πάνω από το εγώ παραμερίζοντας τις όποιες προσωπικές του φιλοδοξίες» είπε ο κ. Σαλαλές, ενώ αργότερα ο κ. Αντωναράκης παίρνοντας τον λόγο είπε πως στο πρόσωπο του υποψηφίου είδε την εμπειρία και την τεχνογνωσία που μπορούν να πάνε την πόλη μπροστά.

Τέλος, ο επικεφαλής της Πολιτείας, έδωσε έμμεσα απάντηση σε όσους τον κατηγορούν ηλεκτρονικά τόσο για την ενασχόλησή του με το ΠΑΣΟΚ όσο και για την πορεία του στον ΟΠΑΠ. Ο κ. Σαλαλές είπε ότι ο σχηματισμός του είναι πλέον ανεξάρτητος, αφού όλα τα κόμματα έχουν απαξιωθεί και αναφορικά με την κομματική του καταγωγή είπε πως όλοι λίγο ή πολύ έχουν ασχοληθεί με κάποιο κόμμα, ενώ αναφορικά με τον ΟΠΑΠ εξήγησε πως όταν παρέλαβε τον οργανισμό , πήρε μία ελλειμματική επιχείρηση και κατάφερε να την κατατάξει στις πιο ανταγωνιστικές της Ευρώπης.

Παρόντες στην πρώτη αυτή εκδήλωση ήταν φυσικά όλοι οι υποψήφιοι, αρκετά μέλη του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου όπως οι κ.κ. Κ. Χρονόπουλος, Β. Δατσέρη, Α. Δασκαλάκη, Χ. Μυργιαλή και Μ. Μαΐλη, φυσικά οι κ. Ν. Αντωναράκης και Σταυράκης από τους Ανεξάρτητους Πολίτες, ο π. Βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Κανέλλος Λάλος και ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα ΕΣΠΑ και εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Λ. Αθανασιάδης.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ