Εφημερίδα Κοινωνική

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θέτει σε κίνδυνο μεγάλες επενδύσεις στο λιμάνι

 Breaking News

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θέτει σε κίνδυνο μεγάλες επενδύσεις στο λιμάνι
13 Μαρτίου 2014

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στα σχέδια της κυβέρνησης να «ξεπουλήσει» το λιμάνι παραχωρώντας την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, διατράνωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με την παρουσία τους στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η ΟΜΥΛΕ και οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ ενάντια στην πώληση μετοχών του ΟΛΠ ,την Τρίτη 11 Μαρτίου στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά απευθύνοντας χαιρετισμό στο συλλαλητήριο, μετέφερε στους συγκεντρωμένους τη συμπαράσταση στον αγώνα τους του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και τόνισε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού αποτελεί εγγύηση για τη συμβολή του λιμανιού στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, γεγονός που αποτυπώνεται από τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια ο ΟΛΠ. Επεσήμανε το γεγονός ότι η ιδιωτικοποίηση θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις δρομολογημένες με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μεγάλες επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτές θα ακυρωθούν, σχετιζόμενες πλέον άμεσα με κρατικές ενισχύσεις σε ιδιωτικό τομέα.

Υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του πρώτου λιμανιού της χώρας, θέτοντας το θέμα σε δύο συσκέψεις βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής. Η πρώτη τον Ιούνιο του 2013, όπου το σύνολο των συμμετεχόντων είχε ταχθεί υπέρ της επιλογής του μοντέλου ιδιωτικοποίησης μέσω της παραχώρησης σε ιδιώτες συγκεκριμένων δραστηριοτήτων του ΟΛΠ και κατά της πώλησης μετοχών. Η δεύτερη σε σύσκεψη που συγκλήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά τον Δεκέμβριο του 2013 με αφορμή τις πρωτοβουλίες του ΤΑΙΠΕΔ για πώληση του ΟΛΠ, όπου η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων, επαναβεβαίωσαν τη θέση τους για την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου ελέγχου του ΟΛΠ.

Κλείνοντας τόνισε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους εργαζομένους και στους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής για να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού και να συνεχίσει ο ΟΛΠ να επιτελεί το αναπτυξιακό, πολιτιστικό και κοινωνικό του έργο.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ