Εφημερίδα Κοινωνική

Δουλειά… από την εκπαίδευση το «όραμα» ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

 Breaking News

Δουλειά… από την εκπαίδευση το «όραμα» ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
28 Μαρτίου 2014

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργάνωσε την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, στο Ζάππειο Μέγαρο, συνέδριο με θέμα «Αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων μέσω της μάθησης στον χώρο της εργασίας (work-based learning) στο πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».

Όπως, υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος: «Τα εκπαιδευτικά μας συστήματα πρέπει να μετατραπούν από δομές επικεντρωμένες στην απόκτηση προσόντων, σε ευέλικτες διαδικασίες που παρέχουν μαθησιακές ευκαιρίες δια βίου, σχεδιασμένες σε στενή συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, εργοδότες, κοινωνικούς εταίρους και άλλα ενδιαφερόμενα μέλη της οικονομίας και της κοινωνίας».

Επόμενοι σταθμοί εντός του 2014 :

Εθνικό πλαίσιο Προσόντων, Επαγγελματικά Περιγράμματα, Επαγγελματικά δικαιώματα, Προγράμματα Μαθητείας, Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης, Τοπικά Σύμφωνα Μαθητείας και μια Εκπαιδευτική Γεωγραφία αντίστοιχη με την οικονομική γεωγραφία της χώρας συνιστούν θέματα προτεραιότητας που δρομολογήσαμε και εντός του 2014 ολοκληρώνουμε. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εξασφαλίζει ανταγωνιστικό ανθρώπινο δυναμικό σε Ελλάδα και Ευρώπη».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ