Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ: Όχι στην επέκταση των Ναυπηγείων Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα

 Breaking News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ: Όχι στην επέκταση των Ναυπηγείων Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα
10 Μαρτίου 2014

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη δυνατότητα επέκτασης των Ναυπηγείων Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα, έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην οποιαδήποτε δυνατότητα επέκτασης των ναυπηγείων στη Σαλαμίνα, όταν μάλιστα βρισκόμαστε μπροστά στο ορόσημο του εορτασμού των 2.500 χρόνων από την ιστορική Ναυμαχία, η έκβαση της οποίας καθόρισε την πορεία του Δυτικού Πολιτισμού.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την κοινή υποψηφιότητα Σαλαμίνας – Πειραιά ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 και αυτή η προοπτική συνδέεται ευθέως με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και την απαγκίστρωση του νησιού από τα στρεβλά αναπτυξιακά πρότυπα που το οδήγησαν στην πλήρη υποβάθμιση.

Υπενθυμίζω την πάγια αυτή θέση μου, καθώς επίσης και την υπ’ αριθμ. 115/2013 ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με την οποία γνωμοδότησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υπεβλήθη από την εταιρεία για την δραστηριότητα διάλυσης πλοίων. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να στηρίξουμε και να αναδείξουμε μια νέα πολιτιστική και αναπτυξιακή προοπτική για την ιστορική Σαλαμίνα».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ