Εφημερίδα Κοινωνική

Χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

 Breaking News

Χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά
10 Μαρτίου 2014

Mεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από την Μαλαισία, με τελικό προορισμό την Αίγυπτο, μέσω Τουρκίας εντόπισαν και κατέσχεσαν τα αρμόδια κλιμάκια του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Τα δύο αυτά εμπορευματοκιβώτια εντοπίσθηκαν σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, το οποίο εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς – Κωνσταντινούπολη, όπου επρόκειτο να μεταφορτωθούν σε άλλο πλοίο με προορισμό το Port Said της Αιγύπτου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Υπηρεσίας και του Ε’ Τελωνείου Πειραιά εκφορτώθηκαν εγκαίρως.

Τα δηλωθέντα εμπορεύματα στα φορτωτικά έγγραφα ήταν «συρταριέρες», ενώ οι διοργανωτές της διακίνησης των λαθραίων καπνικών, στις προσπάθειές τους για εξαπάτηση των Αρχών, είχαν οργανώσει τη μεταφορά με τα αυτά φορτωτικά έγγραφα και τρίτου εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο ήταν πλήρες με το δηλωθέν εμπόρευμα (πλαστικές συρταριέρες).

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το ένα εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 998 χαρτοκιβώτια λαθραίων καπνικών, ήτοι 499.000 πακέτα (9.980.000 τεμάχια) τσιγάρων μάρκας RGD, ενώ το έτερο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 992 χαρτοκιβώτια λαθραίων καπνικών, ήτοι 496.000 πακέτα (9.920.000 τεμάχια) τσιγάρων μάρκας Bon Classic.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 3.512.530,18 ευρώ, ενώ η έρευνα στο πλαίσιο της υπόθεσης συνεχίζεται.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ