Εφημερίδα Κοινωνική

To NAT έβαλε τις βάσεις! Από ‘δω και πέρα βλέπουμε…

 Breaking News

To NAT έβαλε τις βάσεις! Από ‘δω και πέρα βλέπουμε…
21 Φεβρουαρίου 2014

Σε μία πολύ ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα κόπηκε η πίτα του ΝΑΤ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Τ. Νεράτζης, Θ. Δρίτσας, Π. Μελάς, Μ. Γιαννακάκη, Μ. Ρεπούση και άλλοι πολλοί, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου κ. Γιώργος Θεοτοκάς έκανε ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων του 2013 καθώς έθεσε και τους στόχους για τη νέα χρονιά.

Από τις αρχές του 2013 τέθηκαν ως βασικοί στόχοι της διοίκησης η διασφάλιση όλων των πόρων του Ταμείου και ιδιαίτερα η διεκδίκηση και είσπραξη όλων των ληξιπρόθεσμων και βεβαιωμένων οφειλών, η αξιοποίηση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας του Ταμείου και η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Υπηρεσιών του Ταμείου, που έθεσαν γερές βάσεις για την πορεία του Ταμείου το 2014.

Από τα πεπραγμένα του 2013 αξιοσημείωτα είναι τα παρακάτω:

1. Κατά το 2013 διασφαλίστηκαν όλα τα έσοδα του Ταμείου και ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα των εισφορών πλοίων .

2. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απογραφή όλων των συνταξιούχων Ν.Α.Τ. – Κ.Ε.Α.Ν. με την αξιέπαινη βοήθεια και συνεργασία όλων των Λιμεναρχείων της χώρας.

3. Προχώρησαν με ταχύτερους ρυθμούς οι πληρωμές κατά το 2013 των εφάπαξ των Ταμείων Προνοίας, Αξιωματικών και Πληρωμάτων, με την πλήρη αξιοποίηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα δύο Ταμεία Πρόνοιας και με τη διάθεση επιπλέον προσωπικού του Ν.Α.Τ. για το σκοπό αυτό.

4. Έγιναν παρεμβάσεις για την καλύτερη και πιο σύγχρονη λειτουργία των Υπηρεσιών του Ταμείου, όπως ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, τηλεφωνικό κέντρο, ηλεκτρονική καταγραφή προσέλευσης – αποχώρησης προσωπικού, πράγματα αυτονόητα, που όμως είχαν καθυστερήσει για χρόνια.

5. Μεταφέρθηκαν όλες οι Υπηρεσίες του Ταμείου στο κεντρικό κτίριο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Οι στόχοι για το νέο έτος

Παράλληλα, ο κ. Θεοτοκάς παρουσίασε τους βασικούς στόχους για το 2014. Κάποιοι από αυτούς είναι η περεταίρω συντόμευση του χρόνου έκδοσης όλων των κατηγοριών συντάξεων και η ενίσχυση της μηχανοργάνωσης τόσο σε εξειδικευμένα προγράμματα με σκοπό να διακινούνται όλα τα έντυπα ηλεκτρονικά.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ