Εφημερίδα Κοινωνική

«ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ»

 Breaking News

«ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ»
28 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 – 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ν. Παρασκευάς.

Ημερομηνία ανακοίνωσης της υποψηφιότητας

Σε ερώτηση ακροατή για την ημερομηνία ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του καθώς και για την παραμονή των δικαστηρίων στον Πειραιά, ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε τα εξής:

«Οι υποψήφιοι είναι πολλοί και παρακολουθούμε μια κωμική διαδικασία, τα παλαιά κόμματα, τα μικρά κόμματα να θέλουν να «καταλάβουν» τον Πειραιά. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί είναι απομονωμένα από την κοινωνία. Είναι πολλοί οι υποψήφιοι αλλά ένας είναι ο Δήμαρχος. Και ο Δήμαρχος θ’ ανακοινώσει τις αποφάσεις στην ώρα τους. Μην ανησυχείτε, δεν αποστρατεύομαι. Πιθανότατα, 31 Μαρτίου θα κάνουμε μια συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ. Τις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μου τις ανακοινώνω κατά κανόνα στην αίθουσα εκδηλώσεων στον ΟΛΠ. Αν ενθυμείσθε και πριν από 3 ½ χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2010 εκεί ανακοίνωσα την απόφασή μου, να εγκαταλείψω τη κεντρική πολιτική και να ασχοληθώ με πάθος για τη πόλη μας. Είναι η μέγιστη τιμή που μπορεί να έχει ένας πολιτικός να είναι δήμαρχος του Πειραιά.

Τα δικαστήρια ζώντος του Βασίλη Μιχαλολιάκου και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν θα φύγουν από τον Πειραιά. Τελεία και παύλα.»

Τι θα γίνει με τους βουλευτές που διεκδικούν θέση Δημάρχου; Θα παραιτηθούν;

Σε επισήμανση ακροατή ότι αρκετοί βουλευτές που θέτουν υποψηφιότητα για δήμαρχοι δεν παραιτούνται από το αξίωμα του βουλευτή, ο κ. Μιχαλολιάκος, απάντησε:

«Εγώ είμαι περήφανος γι αυτό που έκανα. Και το έκανα, όταν όλοι προέβλεπαν ότι δεν θα περνούσα στο δεύτερο γύρο. Ορισμένοι βουλευτές που κατεβαίνουν υποψήφιοι δήμαρχοι είναι εντελλόμενοι από το κόμμα τους για να «καταλάβουν» την πόλη. Λες και πάνε να πάρουν αλύτρωτες πατρίδες. Τι λέτε; Δεν βλέπετε ότι η κοινωνία σάς γυρνάει την πλάτη; Δεν βλέπετε ότι το πολιτικό σύστημα συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται η ίδια η Δημοκρατία; Ποιό είναι το «θυσιαστικό μήνυμα» που στέλνει ένας πολιτικός απέναντι σε μια κοινωνία που υποφέρει; Με «ποιά μούτρα» θα πάει ένας βουλευτής υποψήφιος δήμαρχος στον άνεργο να του ζητήσει την ψήφο για να εκλεγεί δήμαρχος; Μερικοί είναι και σε προχωρημένη ηλικία. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν συνταξιοδοτηθεί».

Χατζηκυριάκειο: καινούργιοι κάδοι απορριμμάτων

Σε θετική τοποθέτηση ακροάτριας από το Χατζηκυριάκειο, ότι έχουν τοποθετηθεί καινούργιοι κάδοι απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε τα εξής:

«Για να είμαι ειλικρινής εγώ στη Χατζηκυριακού, θυμάμαι το απόλυτο σκουπίδι. Με είχε πιάσει απόγνωση. Περιόδευα στην περιοχή και δεν έβλεπα κάδους, αλλά βουνά από σκουπίδια, βουνά ατελείωτα! Και όμως υπάρχουν κάποιοι σήμερα που επιμένουν ότι δεν έχει καθαρίσει ο Πειραιάς. Τόσο πολύ εθελοτυφλούν;

Οι κάδοι αλλάζουν, οι κάδοι πλένονται. Θέλω να παρακαλέσω τους δημότες μας, τώρα που οι κάδοι είναι καθαροί, να μην τους απομακρύνουν από τις πολυκατοικίες τους. Δεν αποτελούν εστίες ρύπανσης.»

Ο Πειραιάς να αναλάβει τον ηγετικό του ρόλο στη χώρα

«Τον Πειραιά τον είχαν εγκαταλείψει αρκετές δεκαετίες. Ήρθε η ώρα ο Πειραιάς να αναλάβει τον ηγετικό του ρόλο στη χώρα, όπως κάποτε τον είχε. Να επανακτήσει την αρχοντιά του, την ομορφιά του, τη δημιουργικότητά του, το εξαγωγικό του εμπόριο, την οικονομική ανάπτυξη, να δίνει όχι μόνο δουλειά στα δικά του παιδιά, αλλά να έρχονται παιδιά και από άλλες περιοχές της χώρας, να ξαναζωντανέψουν τα κουφάρια από τις βιοτεχνίες. Να δώσουμε ζωή. Όλα αυτά προϋποθέτουν και υποδομές: ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, μονοδρομήσεις, υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ. Ζωή, ελπίδα, αισιοδοξία, πίστη. Θα τα καταφέρουμε. Και βεβαίως η πόλη χρειάζεται δήμαρχο που να μην λογαριάζει το πολιτικό κόστος».

Να μην κλείσει ο  ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΟΥ

«Ο Πειραιάς είναι η καρδιά της ελληνικής ναυτοσύνης. Είναι η συνείδηση της ελληνικής ναυτοσύνης. Και η ελληνική ναυτιλία είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο. Κάνουμε ότι μπορούμε όχι μόνο να μην κλείσει ο Οίκος του Ναύτου, αλλά για να γίνει ο Πειραιάς το ναυτιλιακό κέντρο ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν θα το επιτρέψουμε να κλείσει «κανένας» Οίκος του Ναύτου. Με υπερηφάνεια ανακοινώνω σήμερα ότι έπιασε τόπο, ο αγώνας μας για να μην κλείσει κανένα παράρτημα του ΙΚΑ (ΠΕΔΥ όπως λέγεται σήμερα), ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα κλείνουν. Έβγαιναν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και κατήγγειλαν ότι πρόκειται να κλείσει το ένα ή το άλλο παράρτημα. Δεν είναι βέβαια δική μου αρμοδιότητα, αλλά μπορέσαμε με τις αφόρητες πιέσεις που ασκήσαμε να μην κλείσει κανένα. Ο Πειραιάς βελτιώνεται και καλεί τα παιδιά που τον εγκατέλειψαν, να επιστρέψουν».

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ