Εφημερίδα Κοινωνική

Σε σωστό δρόμο… – Απολογισμός Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ-1 90,4 FM

 Breaking News

Σε σωστό δρόμο… – Απολογισμός Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ-1 90,4 FM
25 Φεβρουαρίου 2014

Το «Κανάλι 1 – 90,4», το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά, κατά την διάρκεια του 2013, πέτυχε αυτό που είχε στόχο από την πρώτη στιγμή της δημιουργία του: Να καθιερωθεί στην συνείδηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ως το μοναδικό αξιόπιστο ΜΜΕ που μπορεί αποτελεσματικά να αναδείξει τα προβλήματά τους, να καλύψει την κάθε τους δραστηριότητα, να δώσει ουσία και περιεχόμενο στην καθημερινότητα τους και να γίνει το αυτί και το μάτι τους για κάθε τι που συμβαίνει στην περιοχή τους.

Επειδή πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται για τις μετρήσεις ακροαματικότητας διευκρινίζουμε ότι το Κανάλι 1-90,4 δεν μπήκε ποτέ σε αυτή την λογική διότι για να συμπεριληφθεί κάποιο ΜΜΕ στην λίστα των μετρήσεων πρέπει να καταβάλει ετησίως στις εταιρείες που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, περίπου 18.000 ευρώ, χρήματα τα οποία ούτε έχουμε άλλα και ούτε θεωρούμε σωστό να καταβάλλουμε. Οι πλέον γνήσιες και έγκυρες μετρήσεις είναι αυτές που διαπιστώνουμε εμείς καθημερινά. Όταν σε μια ωριαία εκπομπή έχουμε πάνω από 45 ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ και όταν η ιστοσελίδα του σταθμού κατακλύζεται από 6000 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ για αρκετές εκπομπές θεωρούμε ότι είμαστε κοντά στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να μας αγκαλιάσει ο κόσμος. Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχια. Και τα μεγέθη δεν είναι πάντοτε συγκρίσιμα. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του όμως δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε και τα γεγονότα τα οποία πολλές φορές μιλάνε από μόνα τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να δούμε με συγκεκριμένα στοιχεία τι έκανε το Δημοτικό Ραδιόφωνο κατά το 2013

-Κατ’ αρχήν νοικοκύρεψε ακόμα περισσότερο τα οικονομικά του συνεχίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που έχει αρχίσει από τους πρώτους μήνες του 2011 σύμφωνα με το πνεύμα και τις οδηγίες του Δημάρχου κου. Μιχαλολιάκου. Τα λειτουργικά έξοδα του σταθμού ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ κάτω από τις 900.000 ΕΥΡΩ ετησίως χωρίς να γίνει καμιά πρόσληψη και καμιά απόλυση, ΠΕΡΑΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑ (7) ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. Το ότι ο προϋπολογισμός έφτασε πέρσι στο 1,4 εκατομμύριο ευρώ δεν οφείλεται στις απαιτήσεις για την λειτουργία του σταθμού αλλά στο ότι βρήκαμε τεράστια χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν από το 1999 και εντεύθεν σε ταμεία, δημόσιο κλπ.

Να σημειώσουμε ότι η ΔΗ.ΡΑ.Π το 2010, δηλαδή ένα χρόνο πριν αναλάβει η σημερινή διοίκηση είχε μόνο λειτουργικά έξοδα ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να πληρώνονται ταμεία, ΙΚΑ, εφορία κλπ.

Παρόλα αυτά εμείς κατορθώσαμε το 2013 να έχουμε λιγότερα από τα μισά έξοδα με πληρωμένα όλα τα ταμεία και την εφορία και ρυθμισμένα όλα τα χρέη πλην του ταμείου των δημοσιογράφων με το οποίο ήδη τώρα κάνουμε επαφές για ρύθμιση. Και φυσικά με όλο το προσωπικό πλήρως εξοφλημένο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 κάτι που ούτε οι παλαιότεροι των εργαζομένων θυμούνται να έχει συμβεί ποτέ.

-Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε στο πρόγραμμα. Το νέο πρόγραμμα του σταθμού έχει σημαντική απήχηση στο κόσμο και έχει κάνει αίσθηση στην πόλη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε πειραιωκεντρικά θέματα και έτσι καθιερώσαμε δέκα καθημερινές εκπομπές και δύο εβδομαδιαίες που κινούνται σε αυτό το πλαίσιο. Συνεχίζουμε να έχουμε τις αθλητικές εκπομπές καθώς και τις εκπομπές των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Ο σταθμός έχει αγκαλιάσει επίσης και τα ογδόντα ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά, καθώς και τα πειραϊκά σωματεία ανώτερων κατηγοριών και μεταδίδει ζωντανά κάθε σαββατοκύριακο ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσω της WEB-TV τους αγώνες που δίδουν στα πλαίσια των πρωταθλημάτων τους. Φυσικά μεταδίδονται ανελλιπώς και οι εντός έδρας αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού. Παράλληλα καθ’ όλη την διάρκεια του 2013 συνεχίστηκε η ραδιοφωνική και τηλεοπτική μετάδοση όλων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και το σύνολο σχεδόν των εκδηλώσεων που έγιναν στο Δήμο.

Να επισημάνουμε επίσης ότι το ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του σταθμού περιλαμβάνει πολλές ψυχαγωγικές εκπομπές, θεματικές μουσικές παραγωγές από αυτές που δεν ακούγονται πλέον στα ερτζιανά επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι συντελεστές για να τις κάνουν, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ – ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ – ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ – ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ – ΤΑ ΖΩΑ – ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΑ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ Η ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.

-Το Κανάλι 1-90,4 είναι ο μοναδικός δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας που έχει παραχωρήσει μια φορά την εβδομάδα ωριαία εκπομπή για τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκπρόσωποι των παρατάξεων έρχονται κάθε Παρασκευή στο στούντιο και λένε ελεύθερα τις απόψεις τους χωρίς λογοκρισία ή προαπαιτούμενα. Αποτελεί αυτό μια ακόμα απόδειξη πως ο Δήμαρχος Πειραιά αλλά και η ηγεσία της ΔΗ.ΡΑ.Π πιστεύουν βαθιά στην δημοκρατία και δίνουν βήμα σε όλους.

-Κατά την διάρκεια του 2013 αναβαθμίστηκε η ιστοσελίδα του σταθμού, ο οποίος πλέον ακούγεται μέσω υπολογιστή σε όλο τον κόσμο, ενώ ξεκίνησε η συνεργασία με μεγάλο αριθμό ελληνόφωνων ραδιοσταθμών από 128 χώρες του κόσμου. Παράλληλα λειτούργησε πιο αποτελεσματικά η WEB-TV που κάλυψε όλα τα σημαντικά γεγονότα της πόλης και έστειλε την ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

Το έργο που έγινε κατά το 2013 στη ΔΗ.ΡΑ.Π δεν έγινε ούτε αποσπασματικά ούτε τυχαία. Συντελέστηκε βάση ολοκληρωμένου προγράμματος και τακτικής που βασίστηκαν σε έρευνες για τις επιθυμίες και τα θέλω του πειραϊκού λαού. Επειδή όμως το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού η προσπάθεια συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση.

Η προσπάθεια βήμα – βήμα

-Από 21/10/ 13 έως σήμερα, το Κανάλι έχει 55 εκπομπές Ραδιοφωνικά. 22 παλιές και 33 καινούριες.

-Μέσω Web-TV μεταδίδονται όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου, Δημοτικά Συμβούλια και όλες οι προγραμματισμένες και έκτακτες Εκδηλώσεις του Δήμου και όλων των υπηρεσιών του.

-Με το νέο Πρόγραμμα, ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ και μέσω Web σε όλο τον κόσμο.

-Νέα σύγχρονη Ιστοσελίδα

-Οι 33 νέες εκπομπές δε κοστίζουν στο Κανάλι ούτε ένα ευρώ.

Οι εκπομπές είναι (κατά περιεχόμενο):

-ΣΑΤIΡΙΚΗ

-ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ

-ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

-ΠΟΛΙΤΙΚΗ

-ΑΘΛΗΤΙΚΗ

-LIFE STYLE-ΓΥΝΑΙΚΑ

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

-ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

-ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

-ΣΤΟΙΧΗΜΑ

-ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ

-ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

-ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

-ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

-ΒΙΒΛΙΟΥ

-ΣΙΝΕΜΑ

-ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

-ΙΑΤΡΙΚΗ

-ΘΕΑΤΡΟΥ

-ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

-ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

-ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΣΤΙΒΟΥ

-ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΣΠΣ (82 ΟΜΑΔΕΣ)

-ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ

-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

-ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Μουσικές εκπομπές

-ΠΑΛΙΟ ΛΑΪΚΟ

-ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ

-ΙΤΑΛΙΚΟ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

-ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

-ΕΛΑΦΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ

-ΠΑΛΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

-ΞΕΝΗ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ

-JAZZ ΜΟΥΣΙΚΗ

-ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

-ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

-ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ

-ΝΕΟ ΚΥΜΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ)

Τα δεδομένα

-Είναι το πληρέστερο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα απ’ όλα τα ραδιόφωνα της χώρας.

-Πλήρης 24ωρη ραδιοφωνική λειτουργία.

-Με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο και καλούς συντελεστές επιπέδου.

-Για πρώτη φορά από το ξεκίνημά του έχει τόσο πλούσιο πρόγραμμα.

-Έχει ανοίξει ήδη τη διαφημιστική του αγορά.

-Και όλα αυτά χωρίς να γίνει καμία νέα τεχνική επένδυση (με τα ίδια μηχανήματα εδώ και 27 χρόνια) εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ