Εφημερίδα Κοινωνική

Σε αναμμένα κάρβουνα ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός

 Breaking News

Σε αναμμένα κάρβουνα ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός
20 Φεβρουαρίου 2014

Έλεγχος σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της Δυτικής Αττικής

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για τη σύλληψη Γιώργου Σπανού, που κατηγορείται για λαθρεμπόριο πετρελαίου. Ο Γιώργος Σπανός φέρεται να είναι ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες για λαθρεμπόριο καυσίμων μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής.

Βάσει των εκτιμήσεων των Αρχών το κύκλωμα «βάφτιζε» το ναυτιλιακό πετρέλαιο σε κίνησης και θέρμανσης. Οι προσαγωγές για την υπόθεση έχουν ξεπεράσει τις 30, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με επίκεντρο, κυρίως, τη δυτική Αττική. Ο μεγαλοπαράγοντας ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί πριν οδηγηθεί στην εισαγγελία Πειραιά και τόνισε: «δεν θα με δικάσετε εσείς, αλλά η δικαιοσύνη».

Ο Γ. Σπανός είναι πρόεδρος της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας ΕΤΕΚΑ. Σήμερα η ΕΤΕΚΑ διαθέτει 270 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα. Παράλληλα είναι και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της εταιρίας MEGA MOTORS. Ο Γιώργος Σπανός δραστηριοποιείται και στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς είναι πρόεδρος της ΠΑΕ «Ατρόμητος Αθηνών» από τον Ιούνιο του 2005. Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος και ταμίας του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Πειραιά και αντιδήμαρχος Νικαίας. Η υπόθεση «ΣΠΑΝΟΥ» κινητοποίησε και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που έδωσε αυστηρή προθεσμία ως τις 31 Μαρτίου στα πρατήρια υγρών καυσίμων ώστε να συνδέσουν το σύστημα εισροών-εκροών τους. Για όσους δεν συμμορφωθούν, τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ