Εφημερίδα Κοινωνική

«Πράσινο Φως» για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στην Ύδρα

 Breaking News

«Πράσινο Φως» για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στην Ύδρα
13 Φεβρουαρίου 2014

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Ύδρας Άγγελου Λ. Κοτρώνη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, με θέμα την Αντιπυρική Προστασία της Ύδρας και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Στη σύσκεψη που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Εκεί αναλύθηκαν λεπτομερώς όλες οι ιδιαιτερότητες της Ύδρας, έγινε ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα του Δημάρχου Ύδρας Άγγελου Κοτρώνη για τη δημιουργία Αντιπυρικών Ζωνών , καθώς έχει γίνει κατανοητή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η αναγκαιότητα προστασίας της Ύδρας από τη λαίλαπα των πυρκαγιών, και η θωράκιση του φυσικού της πλούτου.

Το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει την Ύδρα, όπως και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της αποτέλεσαν τον κοινό τόπο συνεννόησης αλλά και κατανόησης της αναγκαιότητας λήψης ιδιαίτερων μέτρων προστασίας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς σήμερα. Ένα μεγάλο πρόβλημα που για χρόνια έμενε στο χρονοντούλαπο με τα διάφορα γνωστά προσχήματα, μπήκε στο δρόμο της υλοποίησης. Στη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό αλλά και γεμάτο κατανόηση κλίμα, ομόφωνα αποφασίστηκε από τους αρμόδιους φορείς, η αναγκαιότητα της διάνοιξης Αντιπυρικών Ζωνών -Δασικών Δρόμων, οι οποίοι θα προστατέψουν το νησί μας από τον εφιάλτη των πυρκαγιών.

Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για την θωράκιση του νησιού μας είναι προς όλες τις κατευθύνσεις. Μετά την ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού κλιμακίου του Δήμου μας, ήδη εκπαιδεύονται στο νησί μας οι Εθελοντές, από επαγγελματίες Πυροσβέστες. Έτσι η αναμενόμενη επί πολλές δεκαετίες διάνοιξη των Δασικών Δρόμων, έρχεται ως επιστέγασμα στην προστασία του δασικού και φυσικού πλούτου της Ύδρας.

Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι χρόνια ουσίας. Στόχος μας είναι να ζήσει η νέα γενιά σε μια Ύδρα αντάξια της Ιστορίας της και του σπουδαίου ονόματός της. Αυτό αξίζει σε εκείνη. Αυτό αξίζει σε εσάς. Αυτό αξίζει σε όλους μας».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ