Εφημερίδα Κοινωνική

ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ – «Μπλέξιμο» τις πρώτες μέρες! Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή

 Breaking News

ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ – «Μπλέξιμο» τις πρώτες μέρες! Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή
25 Φεβρουαρίου 2014

Δηλώσεις Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., κου Βασίλη Κορκίδη, για τις κυκλοφοριακές αλλαγές και μονοδρομήσεις στον Πειραιά:

«…Οι βελτιωτικές αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη του Πειραιά, θα δώσουν μεγάλη ανάσα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας, με αφορμή τις εργοταξιακές οχλήσεις από την έλευση του τραμ στις αρχές του 2016 και του μετρό μεταξύ 2017 και 2018. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από την Αττικό Μετρό και περιλαμβάνουν μονοδρομήσεις κεντρικών δρόμων, νέες λεωφορειολωρίδες, αλλά και τροποποιήσεις των γραμμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι εργασίες της πρώτης φάσης που αφορούν στις μονοδρομήσεις του Β´ Διαμερίσματος, στο κέντρο του Πειραιά, ολοκληρώθηκαν εγκαίρως και ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζονται με τη συνεχή παρουσία και τη συμβολή της Τροχαίας Πειραιά, από την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ενώ σε δεύτερη φάση, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στο Α” Διαμέρισμα, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στη πόλη μας έχει σκοπό να μας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και πλήρες συγκοινωνιακό δίκτυο με μετρό, τράμ, τρένα, λεωφορεία και Ηλεκτρικό, το οποίο θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες αλλά και δημότες με την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ας την αντιμετωπίσουμε λοιπόν με υπομονή, ώστε τα επόμενα χρόνια όλοι οι δρόμοι να οδηγούν χωρίς «μποτιλιάρισμα» στην πόλη και το λιμάνι του Πειραιά.

Θα πρέπει, τουλάχιστον οδικώς, να ξεχάσουμε τον Πειραιά που ξέραμε μέχρι σήμερα και να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας. Κανείς δεν μπορεί βεβαίως να αγνοήσει ότι, οι όποιες αλλαγές, όσο καλοσχεδιασμένες και αν είναι, κάποιους ευνοούν και κάποιους ξεβολεύουν. Όμως, τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, και προς αποφυγή ατυχημάτων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, αφού είναι αναμενόμενο ότι αρχικά θα προκληθεί σύγχυση.

Το Ε.Β.Ε.Π., σχετικά με τις αλλαγές, θα ενημερώνει και θα ενημερώνεται έγκαιρα από τον Δήμαρχο Πειραιά, ενώ θα παρακολουθεί προσεκτικά το κυκλοφοριακό σε σχέση με τη πρόσβαση και τη κίνηση στην αγορά. Η συνεργασία όλων των φορέων της πόλης με την Τροχαία και το Δήμο είναι απαραίτητη ώστε, όπου εντοπιστούν προβλήματα, να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι παρενέργειες που θα δημιουργηθούν…».

«Ευχαριστούμε τους πολίτες για την κατανόησή τους»

Με αφορμή διάφορες αναρτήσεις σε site για τις μονοδρομήσεις στον Πειραιά, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου τονίζεται:

«Οι μονοδρομήσεις είναι για την πόλη του Πειραιά μια κορυφαία κυκλοφοριακή παρέμβαση. Η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησε να γίνει χρόνια με διάφορα προσχήματα. Παρά την μεγάλη παρέμβαση που υπήρξε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν μικρά και ευχαριστούμε τους οδηγούς που έδειξαν κατανόηση αλλά και τους πολίτες που στήριξαν με τη συμπεριφορά τους το μέτρο των μονοδρομήσεων.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία στην εφαρμογή του μέτρου σε μια πόλη που κυκλοφοριακά είναι πολύ επιβαρυμένη. Για την ενημέρωση των πολιτών μοιράστηκαν εδώ και μέρες ενημερωτικά φυλλάδια, κάτι που έγινε και σήμερα από το Δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Στ. Διαμαντίδη, δημοτικούς συμβούλους, εργαζόμενους και εθελοντές ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες για τις αλλαγές. Επίσης δημιουργήθηκε τηλεοπτικό σπότ και χάρτες με τις αλλαγές αναρτήθηκαν σε όλα τα site. Παράλληλα, από το πρωί η Τροχαία Πειραιά βρισκόταν επί ποδός για να διευκολύνει τους οδηγούς.

Φυσικά δεν εφησυχάζουμε και οι προσπάθειες ενημέρωσης θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Η όποια ταλαιπωρία, που είναι φυσιολογική για μια τέτοια κυκλοφοριακή παρέμβαση, πιστεύουμε ότι θα εξαλειφθεί. Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τους πολίτες για την κατανόησή τους και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία τους».

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ