Εφημερίδα Κοινωνική

Μ. Ανδρούτσου : Όχι στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ

 Breaking News

Μ. Ανδρούτσου : Όχι στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ
25 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της Υγείας και στο κλείσιμο των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ εξέδωσε η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ καταργώντας έτσι τη δυνατότητα πρωτοβάθμιας περίθαλψης των πολιτών και βάζοντας 8500 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα.

Η πολιτεία οφείλει, όχι μόνο να μην καταργεί, αλλά να ενισχύει τέτοιες δομές υγείας, ειδικά στις μέρες μας, που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας ζουν στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά και δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες, μια από τις οποίες είναι και η περίθαλψη.

Δεν μπορεί το μόνο κριτήριο για την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ να είναι το οικονομικό, αγνοώντας τον κοινωνικό του ρόλο και την στήριξη που παρέχει στους ασφαλισμένους, που άλλωστε έχουν πληρώσει και με το παραπάνω, μέσω των εισφορών τους, το μερίδιο που τους αναλογεί.

Η διοίκηση του Δήμου στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των ασφαλισμένων, των εργαζομένων και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται να μη χαθεί το κοινωνικό αγαθό της πρόσβασης των πολιτών του Δήμου Αγ. Δημητρίου στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς της πόλης να συμπράξουν με κάθε δυνατό τρόπο, όχι μόνο στην προσπάθεια που γίνεται για να επαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, αλλά και για να αποσοβηθεί οριστικά κάθε μελλοντική απόπειρα μεταφοράς των εγκαταστάσεών του από τον Άγ. Δημήτριο.»

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ