Εφημερίδα Κοινωνική

Κατασχέσεις ακατάλληλων τροφίμων σε εστιατόρια και ταβέρνες

 Breaking News

Κατασχέσεις ακατάλληλων τροφίμων σε εστιατόρια και ταβέρνες
25 Φεβρουαρίου 2014

Σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον Πειραιά και στο Κερατσίνι στις 07-02-2014 και στις 10-02-2014 αντίστοιχα, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα αλιεύματα (χταπόδια, καλαμάρια, κλπ) και διάφορα είδη κρέατος, παρασκευάσματα και παραπροϊόντα κρέατος (πατσάς, μπιφτέκι, συκώτι κλπ) συνολικού βάρους 50 κιλών, μέσα σε πλαστικές σακούλες, υλικό ακατάλληλο για επαφή με τρόφιμα και σε διαφορετικές από τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες συντήρησης (νωπά σε κατάψυξη) κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο ισόγειο και πρώτο όροφο αποθήκης χονδρικού εμπορίου τροφίμων στον Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν στις 10-02-2014, 60 κιλά παρασκευασμάτων νωπού κοτόπουλου (γύρος, σουβλάκι και τεμαχίδια κοτόπουλου), τα οποία βρέθηκαν σε πλαστικά τελάρα εκτός ψυκτικού θαλάμου, άνευ των προβλεπόμενων ενδείξεων και σε ανοξείδωτο πάγκο κοπής και με εργαλεία παρασκευασμάτων κρέατος και όχι ειδικών για κοτόπουλα, σε εγκατάσταση μη εγκεκριμένη από κτηνιατρικής πλευράς, η οποία δεν πληρούσε τις υγειονομικές απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Σε άλλη ταβέρνα στον Πειραιά και δύο εστιατόρια στο Πέραμα, στις 12-02-2014 και 13-02-2014 αντίστοιχα, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα αλιεύματα, κρέατα και παρασκευάσματα κρέατος, συνολικού βάρους 87 κιλών, λόγω απουσίας των προβλεπόμενων ενδείξεων και λόγω συντήρησης σε θερμοκρασίες διαφορετικές των προβλεπόμενων (νωπά σε κατάψυξη).

Τέλος, σε δύο επιχειρήσεις στον Άγιο Ιωάννη του Ρέντη κατασχέθηκαν για τον ίδιο λόγο 72 κιλά τυριού Gouda προέλευσης Πολωνίας και 40 κιλά νωπού κιμά άνευ σημάνσεων.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα κατασχεθέντα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν μη ασφαλή-ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν. Οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατασχέσεων, διαβιβάστηκαν άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε:

«Η σταθερή και παγιωμένη στάση μας στα θέματα δημόσιας υγείας εκφράζεται με τους καθημερινούς μας ελέγχους σε όλο το φάσμα διακίνησης και εμπορίας προϊόντων. Στόχος μας είναι τα ποσοστά των παραβάσεων να μειωθούν στο ελάχιστο. Οι ελεγκτές υπάλληλοι των υπηρεσιών μας θα συνεχίσουν τους αυστηρούς και στοχευμένους ελέγχους απέναντι σε όσους δεν σέβονται τη νομοθεσία και τους συμπολίτες μας καταναλωτές»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ