Εφημερίδα Κοινωνική

Ημέρα μνήμης και συγκίνησης…

 Breaking News

Ημέρα μνήμης και συγκίνησης…
05 Φεβρουαρίου 2014

Ημέρα μνήμης για τoν Ολυμπιακό και τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας που έπληξε την «ερυθρόλευκη» οικογένεια και συνολικά την ελληνική αθλητική κοινωνία στις 8 Φεβρουαρίου 1981, μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Στο μνημείο που έχει αναγερθεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο της «Θύρας 7», για τον αδόκητο χαμό των 21 φιλάθλων του Ολυμπιακού την αποφράδα εκείνη ημέρα.

Στο γήπεδο του Νέου Φαλήρου πρώτα αφίχθησαν το ποδοσφαιρικό και το μπασκετικό τμήμα του Ολυμπιακού και ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Οι ομάδες έγιναν δεκτές με χειροκροτήματα από τους περίπου 1.500 παρευρισκόμενους φιλάθλους, ενώ το σύνθημα «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» δόνησε την ατμόσφαιρα και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

Από πλευράς διοικούντων στην επιμνημόσυνη δέηση βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Κουντούρης και η γενική διευθύντρια, κ. Τσιλιγκίρη.

Το «παρών» έδωσαν επίσης αθλητικοί και πολιτικοί φορείς του Πειραιά, αθλητές από όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη και τις Ακαδημίες του συλλόγου και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος και την βουλή ο αντιπρόεδρος κ. Τραγάκης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ