Εφημερίδα Κοινωνική

Η μάχη κατά του εφιάλτη της ανεργίας στην ελληνογαλλική σχολή του Saint Paul

 Breaking News

Η μάχη κατά του εφιάλτη της ανεργίας στην ελληνογαλλική σχολή του Saint Paul
03 Φεβρουαρίου 2014

Η ανεργία στους νέους ήταν το αντικείμενο που απασχόλησε του συμμετέχοντες σε ειδική ημερίδα, που διοργάνωσαν το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο δήμος Πειραιά, στην ελληνογαλλική σχολή του Saint Paul.

“Η μάχη κατά του εφιάλτη της ανεργίας είναι για την Ελλάδα το εθνικό στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει”, ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, απευθύνοντας σαφές μήνυμα προς τους εταίρους μας: “Απαιτούμε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να σεβαστούν την ιστορία των Ελλήνων. Χρειαζόμαστε ενωμένη Ευρώπη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς”. Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα ολοκληρώνει στρατηγικά δίκτυα υποδομών που απελευθερώνουν επενδύσεις, δίνοντας δικαίωμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι οι επιπτώσεις από την ανεργία είναι δραματικές. Η Εκκλησία – της οποίας το ρόλο υποβαθμίζουν εσκεμμένα μέσα από μία ιδεοληψία- σιτίζει 3.500 ανθρώπους και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που στηρίζεται στον εθελοντισμό, σιτίζει τους υπόλοιπους. Φοβούμαι ότι δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη ότι, εδώ και πολλά χρόνια, ζούμε δραματικές επιπτώσεις από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Η ανεργία, που δυστυχώς είμαστε πρωταθλητές στην Ελλάδα, τι άλλο σηματοδοτεί εκτός από την κρίση του συστήματος;”

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα υποστήριξε ότι “πρέπει να υπάρξει σφαιρική αντιμετώπιση του προβλήματος  της ανεργίας και όχι μεμονωμένες ενέργειες”, εξηγώντας πως η κάθε χώρα θα πρέπει να βοηθήσει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να εκσυγχρονιστούν, αλλά και να δημιουργηθούν νέες”.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρχει ένα καλό επενδυτικό περιβάλλον που να προσφέρει ασφάλεια και προοπτική, σταθερό χρηματοπιστωτικό σύστημα, νέες υποδομές, αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό.

Την ανάγκη “εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης” επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, για “κοινωνική συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο” μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δημήτρης Κατσικάρης, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, εκτίμησε πως “μέσα από την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών στα λιμάνια, μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας”.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ