Εφημερίδα Κοινωνική

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο

 Breaking News

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο
26 Φεβρουαρίου 2014

Για δεύτερη συνεχή χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης πανελλήνιας εμβέλειας που υλοποιεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και που προσφέρει κάθε μήνα στήριξη σε περισσότερα από 50.000 άτομα σε 110 περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Με τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει, στηρίζει μηνιαίως τις ανάγκες σίτισης 11.000 οικογενειών σε όλη τη χώρα και συνεισφέρει στη βελτίωση των καθημερινών διατροφικών αναγκών χιλιάδων ανήλικων παιδιών.

Παράλληλα, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών μεριμνά με ολοκληρωμένο τρόπο για τον ιατρικό έλεγχο, εξετάσεις, εμβολιασμούς και φαρμακευτική αγωγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» το οποίο χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και υλοποιεί η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» την χρονιά που πέρασε πραγματοποίησε 30 επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα σε περιοχές από τον Αη Στράτη έως την Ζάκυνθο και από τον Έβρο έως την Κρήτη και ωφέλησε πάνω από 9.000 γυναίκες, παιδιά και εν γένει άτομα σε ανάγκη.

Επιπλέον η Ένωση δραστηριοποιείται με στοχευμένες ενέργειες για τη στήριξη 40 κοινωνικών φορέων σε μικρές και μεγάλες δομές πρόνοιας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε κέντρα προστασίας βρεφών, νηπίων, ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων που πλήττονται από την οικονομική κρίση και χρειάζονται ενίσχυση.

Η Ένωση, επίσης, ανέλαβε για δεύτερη φορά την επισκευή και συντήρηση πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος, η οποία ολοκληρώνεται εντός του τρέχοντος μήνα.

Τέλος, προωθούνται ενέργειες για την επισκευή και αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που φιλοξενούν τις ερχόμενες γενιές της ναυτοσύνης της χώρας μας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης «η συλλογική αυτή προσπάθεια προσφοράς έγινε πραγματικότητα με την οικονομική συνεισφορά μελών του ελληνικού εφοπλισμού και της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε επιβεβαιώνουν ότι ανταποκρινόμαστε με ορθό τρόπο στις ανάγκες μεγάλου πλήθους ωφελούμενων και αυτό επιβάλει να παραμείνουμε προσηλωμένοι, αρωγοί και αλληλέγγυοι σε εκείνους που βιώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα. Το έργο αυτό διακρίνεται για το θεσμικό του χαρακτήρα και έχει μια και σαφή αποστολή. Να προσφέρει στον συνάνθρωπο».

* Mε πληροφορίες από το portnet.gr

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ