Εφημερίδα Κοινωνική

Οι Δήμοι πρέπει να γίνουν τοπικές κυβερνήσεις λέει ο Θοδωρής Δρίτσας

 Breaking News

Οι Δήμοι πρέπει να γίνουν τοπικές κυβερνήσεις λέει ο Θοδωρής Δρίτσας
24 Φεβρουαρίου 2014

Ο κεντρικός πολιτικός χαρακτήρας αυτών των εκλογών ενσωματώνει με τον πιο έγκυρο τρόπο τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα.» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας στο ΣΚΑΙ.

«Οι Δήμοι πρέπει να γίνουν τοπικές κυβερνήσεις, με πρωταγωνιστικό ρόλο, με αυτοτέλεια και με πλήρη ανεξαρτησία από την κεντρική κρατική διοίκηση.» δήλωσε χαρακτηριστικά. Η αλλαγή στην αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και αλλαγή του συνολικού πολιτικού πλαισίου της χώρας. Ο Καλλικράτης για παράδειγμα λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση μετατρέποντας την αυτοδιοίκηση σε εξάρτημα της κεντρικής διοίκησης.

Η ανάγκη για εξέλιξη, η προσδοκία για μεγάλες αλλαγές σε πλήρη αντίθεση με τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και με όσα καταστρέφουν τη χώρα εκφράζεται με πολύ έντονο τρόπο στην αυτοδιοίκηση και με αυτή την έννοια συνδέονται άμεσα οι αλλαγές σε κεντρικό με αυτές σε τοπικό επίπεδο. Για να επέλθει η μεγάλη αλλαγή «δεν αρκεί μόνο η διεκδίκηση της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να υπάρχει αλλαγή και στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Αυτό είναι το νόημα της μάχης που δίνουμε.»

Απόλυτη η αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

«Είμαστε απολύτως αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.» όπως και όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του Πειραιά. Τα 15 χρόνια παρουσίας μας στην πόλη, μας έχουν γεμίσει με εμπειρία και γνώση για τα ζητήματα αναδιοργάνωσης που απαιτούνται και για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Πειραιά. Έχουμε ένα μελετημένο, αυστηρά κοστολογημένο πρόγραμμα, παρουσιασμένο στην πόλη και στο δημοτικό συμβούλιο. Τα ¾ του οποίου τα είχε υιοθετήσει και ο κος Μιχαλολιάκος, δυστυχώς μόνο προεκλογικά.

Ο Θ. Δρίτσας, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα ΑΥΓΗ, μίλησε για την συνεισφορά του Λιμανιού της Αγωνίας στην υλοποίηση των συγκοινωνιακών υποδομών, στις μονοδρομήσεις που απαιτούνται, όπως και στη υπογειοποίηση, μια διεκδίκηση ετών που δυστυχώς έχει ακυρωθεί προς το παρόν. «Η διακήρυξη που κέρδισε από τον Σαμαρά, ο κος Μιχαλολιάκος, είναι λόγια κενού περιεχομένου.»

Λιμάνι της Αγωνίας 15 χρόνια παράδοσης και ιστορίας στον Πειραιά

Για το ψηφοδέλτιο του Λιμανιού της Αγωνίας ο Θ. Δρίτσας τόνισε ότι «επιδιώκουμε ευρύτερη συσπείρωση και όχι συνεργασίες κορυφής. Έχουμε 15 χρόνια παράδοση και ιστορία στην πόλη του Πειραιά. Το ψηφοδέλτιο του λιμανιού της Αγωνίας το έχουν υποστηρίξει πολλές και διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας θα γίνει με κριτήρια εντιμότητας, συνέπειας, κοινωνικής προσφοράς και παρουσίας και όχι με τα αυστηρά κριτήρια κομματικής ένταξης.» Ενώ συμπλήρωσε ότι το αντιμνημονιακό είναι ζήτημα πολιτικής συνέπειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει στην αποψίλωση του ανθρώπινου δυναμικού των δήμων.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ