Εφημερίδα Κοινωνική

H Καλύτερη «Μαύρη» Κωμωδία της Χρονιάς

 Breaking News

H Καλύτερη «Μαύρη» Κωμωδία της Χρονιάς
24 Φεβρουαρίου 2014

*Συνέντευξη : Εύη Τσολάκη

 

Το Θέατρο Βικτώρια παρουσιάζει την παράσταση Lylin’s Connected, μια μαύρη κωμική ιστορία για τρεις φίλους. Τρεις άντρες… Ποιοι άντρες; Τρεις φίλοι… Τρεις ιστορίες… Τρεις ή μία; Lylin’s Connected… Μια μαύρη κωμωδία σε λευκό φόντο!

Το έργο πραγματεύεται με χιούμορ τις ανθρώπινες σχέσεις και πώς αυτές διαμορφώνουν τη ζωή μας. Ένα έργο για την αντρική φιλία κι ένας ύμνος για τη δύναμη του ανθρώπου, όπου ο θεατής δεν θα είναι αμέτοχος αλλά πολλές φορές θα είναι ο τέταρτος ηθοποιός .

Δείτε τους, αφουγκραστείτε τους, γελάστε και ταξιδέψτε στη μαγεία της ζωής μέσα από μια ματιά που θα σας εκπλήξει!

Εμείς τρυπώσαμε στα καμαρίνια όπου επικρατούσε μια ευχάριστη παιδική ατμόσφαιρα. Όσο μιλάγαμε με τον Γιάννη Δρίτσα, έκανε χαριτωμένες παρεμβολές ο Δημήτρης μάζι με τον Ηλία και αντίστροφα .Εμείς σας μεταφέρουμε ένα μικρό δείγμα , τα υπόλοιπα ΠΡΕΠΕΙ να τα δείτε επι σκηνής .

Δημήτρης Λιακόπουλος

Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργαζόμαστε και με τον Ηλία και με τον Γιάννη. Γνωριζόμαστε από πρίν με τα παιδιά , αλλά με τον Γιάννη Δρίτσα έχουμε ξανασυνεργαστεί και άλλες δύο φορές στον «’Έρωτα» και στα «Κλεμμένα Όνειρα» οπότε είναι όλα μια χαρά .

Τώρα όσο αφορά τον δικό μου ρόλο στην παράσταση είναι ένας τύπος που έχει την αμφιβολία σε όλα. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι ο τρελός του χωριού αλλά το μότο του είναι «Αυτός που ξέρει δεν μαθαίνει». Με αυτή τη βάση ξεκινάει να ανακαλύψει τον ίδιο του τον εαυτό και τη ζωή. Γενικά πάντως είναι ιδιαίτερα ανασφαλής ,ντροπαλός και διαθέτει αρκετό χιούμορ.

Σε σύγκριση με μένα ως Δημήτρης , μοιραζόμαστε κάποιες φοβίες και ανασφάλειες αλλα το κοινό στοιχείο που έχουμε είναι ότι τα ψάχνουμε τα πράγματα και τα υπεραναλύουμε , ο καθένας για το δικό του λόγο βέβαια .

Η παράσταση μας δίνει μια διαφορετική άποψη στα πράγματα .Θεωρώ ότι μέσα από αυτούς τους τρείς ήρωες ο καθένας να ανακαλύψει τον ίδιο του τον εαυτό η την σχέση που έχει με τους φίλους του και αυτή είναι η λύση που δίνουμε.

Γιάννης Δρίτσας

Η Παράσταση προέκυψε από μια ευτυχή συνεργασία μεταξύ του Ηλία , του Δημήτρη και του Κώστα Κωστόπουλου .Τα παιδιά είχαν ήδη βρεθεί και έψαχναν το τρίτο πρόσωπο και προέκυψα εγώ .Για μένα σε αυτή τη φάση είναι η καλύτερη συνεργασία που θα μπορούσε να προκύψει γιατί γνωριζόμαστε και εκτός , μιλάει ο ένας την γλώσσα του άλλου.

Ο δικός μου ρόλος στην παράσταση είναι ο τύπος που θα απευχόμουν να έχω στη ζωή μου. Είναι τελείως κόντρα ρόλος σε μένα. Είναι ένας τύπος που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του και του φταίνε όλοι οι άλλοι έκτος από τον εαυτό του. Βλέπει τα προβλήματα μόνο στους άλλους και δεν μπορεί να δει την κατάσταση τη δική του.

Το έργο είναι σύγχρονο και διαδραματίζεται σε περίοδο κρίσης. Τα μηνύματα που μπορούν να περάσουν μέσα από αυτό το έργο είναι πολλά . Αυτό που πραγματεύεται είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και εστιάζει στο κομμάτι της φιλίας. Είμαστε γενικώς υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει στη ζωή μας . Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πάντα προς το καλύτερο και να ψάξουμε να βρούμε λύσεις.

Αυτό τον καιρό ετοιμάζω και άλλη μια παράσταση που σκηνοθετώ τον « Πειρασμό» του Γρ. Ξενόπουλου. Έχω μια καταπληκτική ομάδα ηθοποιών ..αλλά θα τα πούμε πιο αναλυτικά σε λίγες μέρες . Πάντως από τις πρόβες προβλέπεται θα ναι εξαιρετική παράσταση..

Ηλίας Αλεξάνδρου

Ψάχναμε τον τρίτο ηθοποιό και ο Γιάννης κατέληξε σε μας και δεν ήταν τυχαίο. Από τις πρώτες πρόβες είχαμε δέσει ως ομάδα και με τους χαρακτήρες.

Ο δικός μου ρόλος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μεγαλώσει σε μια πλούσια οικογένεια ,είναι από αυτούς που μπορεί να αγοράσει ακριβά πράγματα. Είναι εγωκεντρικός αλλά όχι εγωπαθής. Δεν έχει κανέναν άλλον στη ζωή του παρά μόνο τους φίλους του και εκεί δίνει όλη του την Αγάπη .

Το έργο διαδραματίζεται σε σημερινή κατάστασή (χαριτωμένες παρεμβολές εκείνη την στιγμή από το Δημήτρη Λιακόπουλο) Μια ανδρική φιλία είναι το πιο σημαντικό, μια γυναικεία δεν είναι τόσο όσο η ανδρική …

Παρόλο που είναι κόντρα ρόλος σε ένα πράγμα όμως είμαι σύμφωνος : Ξέρω να είμαι πολύ καλός φίλος!

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ