Εφημερίδα Κοινωνική

Γ. ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ – Εκπτώσεις έως και 70% στα μαγαζιά του Πειραιά

 Breaking News

Γ. ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ – Εκπτώσεις έως και 70% στα μαγαζιά του Πειραιά
21 Φεβρουαρίου 2014

«Ως αντιστάθμισμα στην πτώση του τζίρου που έφθασε ακόμη και το 30% κατά την εορταστική περίοδο, βλέπουν τις εκπτώσεις οι έμποροι και οι καταστηματάρχες του Πειραιά οι οποίοι μείωσαν τις τιμές στα προϊόντα τους μέχρι και 70%». Αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοσιογραφικό Όμιλο της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’Arc ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Ζησιμάτος, προσθέτοντας ότι ο καταναλωτής ανάλογα με το είδος που ενδιαφέρεται να αγοράσει θα συναντήσει και διαφορετικά εκπτωτικά ποσοστά που κυμαίνονται από 40 έως 50% για τα ειδή ένδυσης και υπόδησης, καθώς από 60 έως 70% για τα εποχιακά ειδή μόδας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζησιμάτο σε αντίθεση με το παρελθόν εφέτος στις γιορτές η μεγαλύτερη ζήτηση καταγράφηκε στα ηλεκτρονικά είδη και στα εποχικά δώρα, γεγονός που όπως εξήγησε ο ίδιος στην εφημερίδα οφείλεται στο ότι οι εκπτώσεις συνέπεσαν χρονικά κοντά στις γιορτές με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να προτιμήσουν την εκπτωτική περίοδο για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Ενδιαφέρον ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ζησιμάτο, είναι και το γεγονός ότι ο Πειραιάς, αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο ωστόσο η εμπορική κίνησης της πόλης δεν ενισχύεται από τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων, παρά τις όποιες ενέργειες του Συλλόγου προβολής και προώθησης της εμπορικής πλευράς της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία των πειραιωτών εμπόρων και σε συνεργασία με τον ΟΛΠ έχει εκδοθεί χάρτης της πόλης που διανέμεται στους τουρίστες, αλλά και δρομολογείται τουριστικό τρενάκι το οποίο, βάσει του δρομολογίου του κάνει γνωστή την αγορά και τον ευρύτερο Πειραιά στους επισκέπτες του.

Εύα Τίγκιρη – Αρετή Ζαΐμη

Δημοσιογραφικός Όμιλος της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’Arc

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ