Εφημερίδα Κοινωνική

Ευαγγελία Σαρρή: Όλα τα Πειραιωτάκια έχουν θέση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Δώσαμε μεγάλη μάχη να το καταφέρουμε!

 Breaking News

Ευαγγελία Σαρρή: Όλα τα Πειραιωτάκια έχουν θέση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Δώσαμε μεγάλη μάχη να το καταφέρουμε!
21 Φεβρουαρίου 2014

Σας ενημερώνουμε σήμερα για τα πεπραγμένα του 2013, των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά. Η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Σαρρή σημείωσε στην εισήγησή της στο δημοτικό συμβούλιο: Αυτό που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι μια απλή καταγραφή, δεν είναι απλά χαρτί, μελάνι, γράμματα και αριθμοί…

Είναι η αγάπη, ο αγώνας, η ποιότητα δουλειάς, το μεράκι, η θέληση, γι αυτήν την ευαίσθητη ηλικία, για τα παιδιά μας, για το αύριο της πόλης μας.

Εμείς από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, ως εργαζόμενοι, και, ακόμη και ως εθελοντές, σηκώσαμε τα μανίκια και είπαμε ότι θα αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια, ώστε και όλα τα παιδιά να μπουν στην αγκαλιά μας και ποιοτικές να είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να μην τους λείψει τίποτα.

Όταν σε άλλες πόλεις, αδυνατούν να κρατήσουν ανοικτούς τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, εμείς καταφέραμε ένα «θαύμα», κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό. Ανοίξαμε και δυο καινούργιους Σταθμούς.

Συνολικά 23 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και ένα Κέντρο Φιλοξενίας, στις υπηρεσίες των παιδιών και των οικογενειών της πόλης μας.

Με πολύ απλά λόγια θα σας πω ότι, 1000 παιδιά φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς μας σταθμούς, δηλαδή αριθμητικά μια κωμόπολη, καλά ακούσατε, μια κωμόπολη.

Παρέχουμε στα παιδιά, ποιοτικές υπηρεσίες, με σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα, προγράμματα και συνεργασίες με περιβαλλοντικές οργανώσεις για να αποκτήσουν τα παιδιά μας περιβαλλοντική παιδεία.

Προγράμματα αθλητικής δραστηριότητας, και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ κ. Γιώργο Σιγάλα, για την συνεργασία μας και τη βοήθεια του ΟΠΑΝ στα αθλητικά προγράμματά μας.

Μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού και πολλά άλλα όπως δραστηριότητες για τις παγκόσμιες ημέρες. Ποιοτικές εκδηλώσεις γενικότερα.

Παιδιατρική παρακολούθηση και συνεργασία με την οικογένεια. Κατάλληλη προετοιμασία στα παιδιά προνηπιακής ηλικίας, για την ομαλή ένταξή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στηρίζουμε την εργαζόμενη αλλά και την άνεργη μητέρα. Στηρίζουμε δηλαδή την οικογένεια, τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας. Έχουμε καθιερώσει και πραγματοποιούνται συναντήσεις γονέων και εκπαιδευτικών με την παρουσία μας, όπου συζητούνται όλα τα θέματα και κυρίως αυτά που έχουν σχέση με την προσαρμογή και την πρόοδο των παιδιών μας.

Επίσης, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια στους γονείς και στους εργαζόμενους.

Η συνεργασία μας με τη διεύθυνση, τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές είναι καθημερινή και εδώ θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να τους ευχαριστήσω, γιατί εργάζονται με απόλυτη συνέπεια, με αγάπη για τα παιδιά, εφαρμόζοντας τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί μας και θα το πω γεμάτη περηφάνια, αποτελούν πρότυπο και για δημόσιους και για ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παράλληλα, η κα Σαρρή αναφέρθηκε στα πεπραγμένα των ΚΑΠΗ του Δήμου Πειραιά: Στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου μας λειτουργούν 11 Κέντρα, τα οποία προσφέρουν στους ζεστούς και φιλόξενους χώρους τους, συντροφιά και επικοινωνία μεταξύ των μελών, αυτής της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας της πόλης μας. Προσφέρουμε ψυχαγωγία και επιμόρφωση, πλούσιες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, οργανωμένη ψυχαγωγία, εργοθεραπεία, συμβουλευτική υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς.

Επίσης, δανειστικές βιβλιοθήκες, όπου ενισχύσαμε τις ήδη υπάρχουσες και δημιουργήσαμε και νέες.

Και κάθε δράση με την οποία φροντίζουμε τους ηλικιωμένους να παραμείνουν δημιουργικά και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας.

Πολιτική βούληση του Δημάρχου μας του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ήταν και είναι, παρά τις δύσκολες συγκυρίες της κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, από τα παιδιά της πρώτης και της τρίτης ηλικίας, να μην λείψει τίποτα.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ