Εφημερίδα Κοινωνική

Εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά – Συνέντευξη με τον Υποψήφιο πρόεδρο Γιάννη Καρδαρά

 Breaking News

Εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά – Συνέντευξη με τον Υποψήφιο πρόεδρο Γιάννη Καρδαρά
28 Φεβρουαρίου 2014

1. Πώς εκτιμάτε τα αποτελέσματα του α’ γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά;

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι συσχετισμοί στο σώμα των Δικηγόρων του Πειραιά άλλαξαν, πράγμα που αποτυπώθηκε και στη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο συνυποψήφιός μου, κ. Γ. Σταματογιάννης, αν και ήρθε πρώτος, εντούτοις οι Σύμβουλοί του που εξελέγησαν, είναι μία μικρή μειοψηφία στο 19μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τη συνολική και ριζική αλλαγή, όχι μόνο στα πρόσωπα που θα συγκροτούν τη νέα Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και στις νοοτροπίες και στις πρακτικές που όλοι τις ζήσαμε.

Η αντίληψη της απερχόμενης Διοίκησης που κυριαρχείται από τη λογική των προσωπικών σχέσεων και των αδιαφανών διαδικασιών (με χαρακτηριστικά δείγματα τη στάση της στο ζήτημα της μεταφοράς του Δικαστικού Μεγάρου, την αποδοχή επιβολής ΦΠΑ στις αμοιβές των δικηγόρων, τη σιωπή της στην εξοντωτική φορολόγησή μας και στην αύξηση του κόστους της Δικαιοσύνης για τους πολίτες αλλά και την αφωνία της στο τεράστιο ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών) αποδοκιμάσθηκε από τα 2/3 του σώματος.

2. Ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας αν εκλεγείτε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά;

Δεσμεύομαι ότι ως Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. θα προβώ άμεσα και το αργότερο μέσα στους πρώτους τρεις μήνες από την εκλογή μου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες όσον αφορά:

α) στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, απαιτώντας αφενός μεν την άμεση αναστολή της διαβίβασης των ληξιπροθέσμων οφειλών στο Κ.Ε.Α.Ο. (όπως πέτυχαν και οι Μηχανικοί), ώστε να μη ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των συναδέλφων ούτε να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις (άρθρο 101 παρ. 9 του Ν. 4172/2013), αφετέρου δε την παροχή δυνατότητας νέας ρύθμισης όλων των οφειλών με 48 μηνιαίες δόσεις, και ζητώντας από το Δ.Σ. του Συλλόγου την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης εντός του Μαρτίου για τα θέματα αυτά,

β) στην ανάληψη όλων των απαραιτήτων πρωτοβουλιών (δικαστικών και εξωδίκων), συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης των φορέων της πόλης ώστε να αποτραπεί η μεταστέγαση των Δικαστηρίων εκτός της πόλης και να επιτευχθεί η στέγασή τους σε αξιοπρεπές κτίριο μέσα στην πόλη και κατά το δυνατόν κοντά στο λιμάνι, αξιοποιώντας και τη συγκυρία των επικείμενων δημοτικών εκλογών (Ράλλειος, Πύργος),

γ) στην κατάργηση του ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές, αφού οι Δικηγόροι δεν ασκούν εμπορική δραστηριότητα ώστε να παράγουν προστιθέμενη αξία, με αξιοποίηση και της Ευρωπαϊκής διάστασης που έλαβε το ζήτημα ύστερα από προσφυγή των Βέλγων συναδέλφων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και

δ) στη λειτουργία ειδικού αναδιανεμητικού λογαριασμού από τις προεισπράξεις υπέρ των νέων δικηγόρων και των εμμίσθων συνεργατών.

Δεσμεύομαι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος θα βρίσκεται πρωτοπόρος στην υπεράσπιση των κοινωνικών, πολιτικών και συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και θα παρεμβαίνει θεσμικά όποτε αυτό απαιτείται.

Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να λύσει όχι μόνο τα συλλογικά προβλήματα αλλά ούτε και τα ατομικά του. Όλοι μαζί μπορούμε και τα δύο.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ