Εφημερίδα Κοινωνική

Δικαστικό Μέγαρο και νεότερες εξελίξεις

 Breaking News

Δικαστικό Μέγαρο και νεότερες εξελίξεις
18 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γιάννης Καρδαράς, υποψήφιος με την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου, μας πληροφορεί για τα εξής:

Επειδή το θέμα της μεταστέγασης του ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ στη ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ (ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΕΡΑΝΗ) εκκρεμεί ή όπως συνηθίζεται να λέγεται «έχει παγώσει» τουλάχιστον μέχρι τις τριπλές εκλογές του Μαΐου 2014, οι δικηγόροι πρέπει να επαγρυπνούμε.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (που αποτελώ μέλος της) είχε απευθυνθεί προς όλους τους φορείς αλλά και στους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και τελικά αυτοί που κατέθεσαν ερώτηση στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν οι κ.κ. Π. ΜΕΛΑΣ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (15/10/2013) και Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ (21/10/2013).

Και στους δύο Βουλευτές ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ είχε απαντήσει (αρ. πρωτ. 912/7-11-2013 και αριθμ. πρωτ. 940/14-11-2013 αντιστοίχως) ότι τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ «άμεσα θα μεταφερθούν στου ΚΕΡΑΝΗ στη ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ γιατί συμφωνεί και ο Δ.Σ.Π. και οι υπάλληλοι και οι Δικαστικοί Λειτουργοί».

Έκτοτε μετά τη Γ.Σ. της 3/10/2013 και την απόρριψη της πρότασης της πλειοψηφίας, με 98% κατά της μεταστέγασης, και εφόσον το θεσμικό όργανο (ΔΣΠ) δεν προέβαινε σε αποτρεπτικές ενέργειες, μεσολάβησαν α) οι δικαστικές ενέργειες μίας πολυτασικής Επιτροπής από όλα τα ιδεολογικά ρεύματα και τις πολιτικές καταγωγές, και β) η καθυστερημένη (με ευθύνη του Δημάρχου κ. Β. Μιχαλολιάκου) από 25/11/2013 απόφαση του Δ.Σ. Πειραιά ότι παραχωρεί τη ΡΑΛΛΕΙΟ και τον ΠΥΡΓΟ και γενικά και άλλα περιουσιακά του στοιχεία για τη στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών.

Επιστέγασμα των προσπαθειών ήταν η αξιομνημόνευτη με αριθμό 275/2013 απόφαση του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (Ζ΄ ΚΛΙΜΑΚΙΟ) που ακύρωσε τις πωλήσεις των 28 ακινήτων (μεταξύ αυτών και του «ΚΕΡΑΝΗ» και την επαναμίσθωση από το Δημόσιο διότι τις έκρινε «αδιαφανείς και μη συμφέρουσες για το Ελληνικό Δημόσιο». Το ΤΑΙΠΕΔ επιμένοντας έχει αιτηθεί ανάκληση στην ολομέλεια αλλά και οι δικηγόροι που ασχολούμαστε αμέσως καταθέσαμε ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.

Ακολούθησε η με αριθμ. πρωτ. Εισαγγελίας Αρείου Πάγου 752/29-1-2014 κατάθεση της ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ στην Εισαγγελία του Α.Π. από τους Ε. ΤΣΟΥΡΟΥΛΗ, Ι. ΚΑΡΔΑΡΑ και Ι. ΒΡΕΛΛΟ και ζητήσαμε να διερευνήσει εάν υπάρχει η τέλεση του αδικήματος της απιστίας του άρθρου 390 Π.Κ. ή οποιουδήποτε άλλου αδικήματος μπορεί να προκύψει από την έρευνα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ