Εφημερίδα Κοινωνική

«Αδιαφορούν» για την εγκύκλιο Μιχελάκη στο Αιγάλεω

 Breaking News

«Αδιαφορούν» για την εγκύκλιο Μιχελάκη στο Αιγάλεω
17 Φεβρουαρίου 2014

Στο πλευρό των εργαζομένων ο Δήμαρχος Καρδαράς

Να μην ασκήσει ένδικα μέσα, κατά δύο αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίες δικαιώνουν 43 συμβασιούχους εργαζόμενους, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω, μετά από σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής του Χρήστου Καρδαρά.

Αγνοώντας παντελώς σχετική εγκύκλιο, την οποία εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, σύμφωνα με την οποία θα εγκαλούνται οι ηγεσίες των Δήμων που δεν προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση κατά των δύο αποφάσεων.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Μιχάλη Κοπελούζου, οι 43 εργαζόμενοι επιτελούν έργο υψίστης σημασίας στις υπηρεσίες του δήμου και αν απομακρυνθούν, τότε αυτές θα καταρρεύσουν. «Ενδεχόμενη απομάκρυνση των συγκεκριμένων εργαζομένων θα επιφέρει κενά στο δήμο και στις υπηρεσίες του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κοπελούζος. Ο ίδιος, μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsta.gr, εισηγήθηκε την μη άσκηση ένδικων μέσων.

Απόλυτα σύμφωνοι με την εισήγηση της δημοτικής αρχής τάχθηκε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Ιδιαίτερα σημαντική, ωστόσο, ήταν η τοποθέτηση του νομικού εκπροσώπου των εργαζομένων και γνωστού εργατολόγου Χρήστου Νικολιτσόπουλου, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, κατά της «απειλητικής εγκυκλίου» του Υπουργού Εσωτερικών προς τους δημάρχους, που όπως είπε αγνοεί το Σύνταγμα και την Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Καρδαράς σε δηλώσεις του μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, υποστήριξε πως δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο δήμος, όταν έχουν μείνει 550 εργαζόμενοι, από 1300 μέσα σε 3 χρόνια.

«Όπως γνωρίζετε είχε έρθει η δικαστική απόφαση που επέβαλλε στο δήμο, να προσλάβει εκείνους τους εργαζόμενους, που από το 2002-2003 εργαζόντουσαν με συνεχείς ανανεωνόμενες συμβάσεις στο δήμο. Παρότι υπήρξε η αυστηρή προειδοποίηση, με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμος μας αποφάσισε με πρόταση της δημοτικής αρχής, οι εργαζόμενοι αυτοί να παραμείνουν στο δήμο, δηλαδή να μην ασκήσουμε έφεση» ,τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς.« Ο λόγος, είπε , είναι ότι δεν μπορεί να καταργείται η αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ