Εφημερίδα Κοινωνική

Το Μετόχι ανήκει στην Ύδρα

 Breaking News

Το Μετόχι ανήκει στην Ύδρα
30 Ιανουαρίου 2014

Ο Δήμος Ύδρας με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοίνωσε ότι δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, άρα είναι πλέον νόμος του κράτους, η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία το λιμανάκι στο Μετόχι Αργολίδας είναι υπό την αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας.

Η δυνατότητα μεταφοράς της αρμοδιότητας ενός λιμένα σε όμορο Δήμο δόθηκε με τις διατάξεις ειδικού νόμου που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013. Αμέσως ο Δήμος Ύδρας κατέστησε σαφές στο Υπουργείο Ναυτιλίας ότι θέλει και μπορεί να αναλάβει την αρμοδιότητα του προβλήτα στο Μετόχι, προς όφελος των πολιτών της Ύδρας αλλά και της Ερμιονίδας. Τον Αύγουστο του 2013 το Υπουργείο απεύθυνε σχετικό ερώτημα προς τους Δήμους Ερμιονίδας, Ύδρας και Τροιζηνίας, οπότε σε έκτακτη και αποκλειστική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ύδρας ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει την αρμοδιότητα του προβλήτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μεταφορά αρμοδιότητας λιμενικής υποδομής.

Είναι πλέον στην αποκλειστική ευχέρεια του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν στο Μετόχι μια λειτουργική εγκατάσταση, η οποία θα εξυπηρετεί την θαλάσσια μετακίνηση, θα αναβαθμίσει την εξυπηρέτηση των Υδραίων και των επισκεπτών της Ύδρας, αλλά θα ενισχύσει και τις εμπορικές και αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.

«Έχει γίνει πλέον σαφές και αποδεκτό από τα Υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι ο Δήμος Ύδρας έχει αλλάξει. Ο Δήμος Ύδρας έχει γίνει ισότιμος και αξιόπιστος συνομιλητής που με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, σχέδιο και οργάνωση διεκδικεί και τελικά παίρνει αυτό που ζητάει. Τα τελευταία 3 χρόνια ο Δήμος Ύδρας ξαναβρήκε το πρόσωπο της αρχοντιάς, της σοβαρότητας και του σεβασμού. Ακριβώς όπως του αξίζει, όπως αξίζει στους Υδραίους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι κατενόησαν την αναγκαιότητα του αιτήματός μας, τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ Ύδρας κ. Αθανάσιο Μερτζάνη, τον Πρόεδρο και τα μέλη της αρμόδιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Δήμου μας καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του στόχου. » δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Άγγελος Κοτρώνης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ