Εφημερίδα Κοινωνική

Σταύρος Κασιμάτης: Αλληλεγγύη με έργα υποδομής και μείωση του χρέους

 Breaking News

Σταύρος Κασιμάτης: Αλληλεγγύη με έργα υποδομής και μείωση του χρέους
13 Ιανουαρίου 2014

Σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών που γέμισαν την αίθουσα του χειμερινού «Σινέ Παράδεισος» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Δήμου Κορυδαλλού.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης άσκησε δριμεία κριτική στις ασκούμενες πολιτικές που έχουν γονατίσει την κοινωνία οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, αποδομούν την παιδεία και την υγεία και έχουν περικόψει δραματικά τους πόρους της αυτοδιοίκησης.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής της δημοτικής αρχής σ΄ αυτές τις δεινές οικονομικές συνθήκες τόνισε ότι στον Δήμο Κορυδαλλού «επιλέξαμε το δρόμο της αντίδρασης με όλες μας τις δυνάμεις. Ο Δήμος μας δεν υπέστειλε ούτε την σημαία των αγώνων, αλλά ούτε και την σημαία της ετοιμότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών».

Ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της τριετίας χαρακτήρισε τη θεαματική μείωση του χρέους του Δήμου, που βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της δωδεκαετίας. «Παρά την υποχρηματόδοτηση από το κράτος, και φυσικά συνεχίζοντας κανονικά όλες μας τις δράσεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καταφέραμε το χρέος του Δήμου αυτή τη στιγμή να είναι το μικρότερο των τελευταίων 12 χρόνων με στοιχεία αδιάσειστα και όποιος τα αμφισβητεί τον προκαλούμε στο φως της μέρας να αποδείξει το αντίθετο». Μεγάλη είναι επίσης η εξοικονόμηση πόρων από την κατασκευή και λειτουργία ιδιόκτητων κτιρίων, όπως το Δημαρχείο, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Γυμναστήρια, που εξοικονομούν στον Δήμο περισσότερα από 300.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό που θα διατεθεί στις κοινωνικές ανάγκες της πόλης.

Αναφερόμενος στο σημαντικό έργο που έχει παραχθεί την τελευταία τριετία υπογράμμισε ότι ποτέ δεν έγιναν τόσο πολλά έργα υποδομής σε τόσο μικρό διάστημα και μάλιστα με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις χωρίς να δαπανάται ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου». Έργα, που ήδη λειτουργούν, όπως το Δημαρχείο, το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο, ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμό δυναμικότητας 125 παιδιών, τα συνοδευτικά έργα του Μετρό στη πλατεία Ελευθερίας, καθώς και έργα που ολοκληρώνονται άμεσα, όπως το 21ο Νηπιαγωγείο και το 6ο- 8ο Δημοτικό, η ανάπλαση της οδού Δημητρακοπούλου και της πλατείας Μέμου.

Χαρακτήρισε δε αδικαιολόγητες τις καθυστερήσεις της κατεδάφισης της μάντρας των γυναικείων φυλακών, τονίζοντας ότι η υπομονή του Δήμου εξαντλείται στα τέλη Ιανουαρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις στοχευμένες κοινωνικές δράσεις του Δήμου που στηρίζουν πολίτες, που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως το Κοινωνικό Μαγειρείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το πρόγραμμα καθημερινής σίτισης, το κολατσιό στα σχολεία, το πρόγραμμα «Στηρί-ΖΩ», αλλά και τις Κυριακές χωρίς μεσάζοντες και τη στήριξη για το χαράτσι της ΔΕΗ και την επανασύνδεση του ρεύματος.

Ο Σταύρος Κασιμάτης ευχαρίστησε τους συνεργάτες Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι αυτή τη δύσκολη χρονιά αγωνίστηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υποχρηματοδότηση των Δήμων, καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου.

Τέλος, ευχαρίστησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Λαϊκή Συσπείρωση, την Πρώτη Πόλη, την 16χρονη Πόλη και το Πάμε Αλλιώς, γιατί μέσα από τις σκληρές αντιπαραθέσεις και την κριτική τους, συνέβαλαν αποφασιστικά στην εξαιρετική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και στο να διορθώνονται τα όποια λάθη και παραλείψεις της διοίκησης. Χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης η δημοτική σύμβουλος Ελευθερία Παπουτσιδάκη και οι επικεφαλής της Πρώτης Πόλης Γιάννης Διάκος, της 16χρονης Πόλης Μερόπη Κατσάνου και της παράταξης Πάμε Αλλιώς Καίτη Κυλάκου.

Την εκδήλωση άνοιξε μουσικά η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία και η Παιδική Χορωδία του Δήμου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Έλενας Κασάροβα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός, οι βουλευτές Β Πειραιά Τζένη Βαμβακά (ΣΥΡΙΖΑ), Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) και Γιάννης Κουράκος (ανεξάρτητος), ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, περιφερειακός σύμβουλος Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αλεξάνδρα Μαντζιώκα και Μαρία Μαρούλη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιος Μανουσάκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Ανασόπουλος, ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής ενότητας, αθλητικών σωματείων και συλλόγων της πόλης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ