Εφημερίδα Κοινωνική

Συνελήφθη ο Άγγελος Φιλιππίδης στην Τουρκία

 Breaking News

Συνελήφθη ο Άγγελος Φιλιππίδης στην Τουρκία
11 Ιανουαρίου 2014

Στην Τουρκία συνελήφθη χθες το βράδυ, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Κωνσταντινούπολη, ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για την υπόθεση της χορήγησης επισφαλών δανείων του τραπεζικού ιδρύματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2007.

Το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του μετατράπηκε σε διεθνές από την Ιντερπόλ εξαιτίας της πολυήμερης απουσίας του στο εξωτερικό και πιθανότατα σήμερα ή αύριο το πρωί θα γίνει η μεταγωγή του στην Ελλάδα. Κατά τις σχετικές διαδικασίες θα ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα της Ιντερπόλ, ενώ ο δικηγόρος του κ. Φιλιππίδη ενημέρωσε από χθες τον ανακριτή ότι θα εμφανιστεί τη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σύλληψη του πρώην διοικητή του Τ.Τ. έγινε με τη συνεργασία των ελληνικών και τουρκικών αρχών.

Ο εντοπισμός του πρώην διοικητή του ΤΤ ήταν εύκολος για τις διωκτικές αρχές, αφού έκανε συνεχή χρήση του κινητού του τηλεφώνου. Όπως αποδείχθηκε, από την πρώτη ημέρα, βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και όχι στις ΗΠΑ, όπως αρχικά είχε υποστηρίξει.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επίκειται η έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ενώ το Προξενείο δεν έχει δεχθεί αίτημα από τον πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης κατηγορείται, κατά το εισαγγελικό πόρισμα, για απιστία τελεσθείσα από κοινού και κατ” εξακολούθηση.

Παρατίθεται η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του πρώην διοικητή του Τ.Τ.:

Συνελήφθη χθες το βράδυ (22.40 ώρα) στην Κωνσταντινούπολη – μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές Αρχές ασφαλείας – ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος αναζητείτο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

311 λίρες Τουρκίας,

5.615 ευρώ,

1.005 λίρες Αγγλίας,

18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,

220 φράγκα Ελβετίας,

1.514 δολάρια ΗΠΑ,

δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB ,

μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,

άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών

δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και

διάφορα έγγραφα

 

Ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη την 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του.

Ο ίδιος χθες, σε νέες του δηλώσεις, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν κρύβεται και θα εμφανιστεί τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας – «το αργότερο την Τρίτη θα είμαι στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Πηγή: zougla.gr

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ