Εφημερίδα Κοινωνική

Συμφωνία πώλησης των κοιτασμάτων του Πρίνου στην BP

 Breaking News

Συμφωνία πώλησης των κοιτασμάτων του Πρίνου στην BP
14 Ιανουαρίου 2014

Υπεγράφη την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, μεταξύ της Energean Oil και της BP Oil International, συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου.

Η συμφωνία υπεγράφη στο ΥΠΕΚΑ,παρουσία του Υπουργού κου.Γιάννη Μανιάτη και του πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας John Kittmer. Η Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής ήρθε σε συμφωνία με την πολυεθνίκη εταιρεία η οποία υπενθιμίζεται οτι είχε αποχωρήσει από την Ελλάδα το 2009 μεταβιβάζοντας τις εμπορικές της δραστηριότητες στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η αξία του συμβολαίου, το οποίο έχει διάρκεια έξι έτη, ανέρχεται στα 500εκ. δολάρια ενώ η χρηματοδότηση και πραγματοποίηση νέων γεωτρήσεων θα διπλασιάσουν την παραγωγήν πετρελαίου, στα 5.000 βαρέλια ημερησίως από 2.500 που είναι σήμερα.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε το Υπουργείο καθώς αυτή η συμφωνία όχι μόνο συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο,αλλά ανοίγει και νέες επενδυτικές προοπτικές και φυσικά καταδεικνύεται η εμπιστοσύνη της ΒΡ στην ενεργειακή αγορά της χώρας.

Απο την μερία του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας, έκανε λόγο για επανεκκίνηση του επενδυτικού προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει την πραγματοποίηση τριών νέων γεωτρήσεων στον Πρίνο και τον Βόρειο Πρίνο εντός του 2014.«Παράλληλα», πρόσθεσε, «δρομολογείται και το πρόγραμμα ανάπτυξης του πεδίου Ε που περιλαμβάνει δυο γεωτρήσεις, με το συνολικό ύψος των νέων επενδύσεων να υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ με τελικό στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου τα επόμενα δύο χρόνια».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ