Εφημερίδα Κοινωνική

Ουκρανία: Ο στρατός ζήτησε από τον Γιανουκόβιτς να επέμβει επειγόντως

 Breaking News

Ουκρανία: Ο στρατός ζήτησε από τον Γιανουκόβιτς να επέμβει επειγόντως
31 Ιανουαρίου 2014

Εκκληση στον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να λάβει «επειγόντως μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία», απηύθυνε ο στρατός της χώρας με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην ιστοσελίδα του υπουργείου “Αμυνας.

Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται από χθες το πρωί σε αναρρωτική άδεια λόγω «οξείας νόσου του αναπνευστικού», όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της προεδρίας.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Γιανουκόβιτς κατηγόρησε με ανακοίνωσή του την αντιπολίτευση ότι «πυροδοτεί» την κατάσταση καλώντας τον πληθυσμό να συνεχίσει να διαδηλώνει «λόγω των πολιτικών φιλοδοξιών ορισμένων εκ των ηγετών της».

Από την πλευρά τους, οι τρεις κυριότεροι ηγέτες της αντιπολίτευσης  τόνισαν σε κοινή δήλωσή τους ότι ο Γιανουκόβιτς έχει παραβιάσει το Σύνταγμα. Τού καταλόγισαν «εκβιασμό» των βουλευτών του ίδιου του κόμματος του, του Κόμματος των Περιοχών, για να ψηφίσουν την Τετάρτη, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων εξ αυτών, τον νόμο για τη χορήγηση αμνηστίας στους συλληφθέντες διαδηλωτές. Για να τεθεί δε σε ισχύ ο νόμος περί αμνηστίας, θα πρέπει οι διαδηλωτές να έχουν αποχωρήσει εντός 15 ημερών από τους δρόμους, τις πλατείες και τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει στο Κίεβο και σε πολλές ακόμα περιοχές, κάτι που αρνείται η αντιπολίτευση.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ