Εφημερίδα Κοινωνική

«Όχι» στην πώληση ΦΑΡΜΑΚΩΝ από σούπερ μάρκετ

 Breaking News

«Όχι» στην πώληση ΦΑΡΜΑΚΩΝ από σούπερ μάρκετ
21 Ιανουαρίου 2014

Αγανάκτηση και οργή έχει προκαλέσει στους φαρμακοποιούς της χώρας η επιμονή του υπουργείου Ανάπτυξης να προωθήσει την διεύρυνση των σημείων πώλησης των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), εκτός φαρμακείου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του κάνει λόγω «για κυβερνητικές λύσεις που καταστρέφουν 12.000 φαρμακεία και 3.000 οικογένειες που ζουν γύρω από αυτά, ενώ παράλληλα ευνοούν και ενισχύουν 4-5 αλυσίδες σούπερ μάρκετ». Αξίζει να σημειωθεί ότι, το υπουργείο Υγείας δέχεται πιέσεις από την Τρόικα για αλλαγές σε ότι αφορά στο ποσοστό κέρδους, τα ΜΥΣΥΦΑ, την τιμή τους, τα πληθυσμιακά κριτήρια λειτουργίας αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης από την πλευρά του, επιθυμεί να περιέλθουν στην αρμοδιότητά του τα ΜΥΣυΦΑ, προκειμένου να απελευθερωθούν οι τιμές τους, αλλά και τα δίκτυα διανομής τους.

Οι φαρμακοποιοί κατηγορούν τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ότι αγνοεί το αρμόδιο υπουργείο υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, εμμένοντας στην εμπορική διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ. «Τα έωλα επιχειρήματα για το δήθεν συμφέρον του καταναλωτή καταρρίπτονται από την ίδια την έκθεση του ΟΟΣΑ που επικαλείται ως Ευαγγέλιο, αλλά και από την ίδια την πραγματικότητα που έχουν ζήσει όσοι Έλληνες έτυχε να προμηθευτούν φάρμακα στο εξωτερικό», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΠΦΣ.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ