Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Πειραιάς τίμησε τον ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκο

 Breaking News

Ο Πειραιάς τίμησε τον ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκο
27 Ιανουαρίου 2014

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κκ. Σεραφείμ τελέστηκε, από το Δήμο Πειραιά, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου, στον ανδριάντα του, στην Πλατεία Κων. Καραμανλή (πρώην πλατεία Τερψιθέας).

Ο αδελφός του ήρωα και διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» κ.Νίκος Βλαχάκος, στο χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων:

vlax«Είμαι βέβαιος ότι, η θυσία του αδερφού μου και των άλλων δύο ηρώων θα σηματοδοτεί πάντα την αντίσταση σε κάθε ύποπτο βλέμμα, που θέλει να υποτάξει την κοιτίδα του πολιτισμού, την Ελλάδα μας. Κύριε Δήμαρχε, η οικογένειά μου και εγώ ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για την τελετή μνήμης του αδερφού μας. Κλείνοντας, θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: αριθμητικά ήμασταν πάντα λίγοι απέναντι σε πολλούς, όμως είμαστε Έλληνες.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα χρήματα που θα διέθετε ο Δήμος Πειραιά για να προσφερθεί καφές, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, παράκληση της οικογένειας Βλαχάκου είναι να δοθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης μας.

mixaloliakos4Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πέρασαν 18 ολόκληρα χρόνια από την τραγωδία των Ιμίων και τη θυσία των παλικαριών μας. Και το μήνυμα που μας άφησαν παραμένει ισχυρό και δυνατό όσο ποτέ. Έφυγαν και μας άφησαν παρακαταθήκη το απολύτως δεσμευτικόν που χαρακτηρίζει την πορεία του Ελληνισμού από γενιά σε γενιά «ουκ ελάττω παραδώσω». Γνωρίζουμε ότι όσα αποκαλύπτονται, έστω και με καθυστέρηση, μίζες στα εξοπλιστικά, σε αυτόν τον ιερό χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, που ο ελληνικός λαός καταθέτει από το αίμα του, από το υστέρημά του, για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας και κάποιοι επιχειρούν να αποδώσουν σε στρατιωτικούς συμμετοχή. Είναι μεγάλο ψέμα. Είχα την τιμή να είμαι 3,5 χρόνια Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης. Μόνο εκείνοι που επελέγησαν από την πολιτική ηγεσία για να διαπράξουν το αδίκημα, συμμετείχαν στην «εργασία». Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Θα βγουν όλα στη φόρα. Θα καθαρίσει αυτός ο χώρος. Ζητούμε όμως και απαιτούμε από τους συμμάχους να μην θυμούνται μόνο πόσα χρήματα τους χρωστάμε, να θυμούνται και πόσες θυσίες του ελληνικού λαού μας χρωστάνε, οι οποίες δεν εξαργυρώνονται με χρήματα και δεν θέλουμε συμψηφισμό. Δεν θα ξεχάσω τον Αντώνη Βλαχάκο, αυτόν το γονιό που είχε τον απόλυτο πόνο από το χαμό του παιδιού του, να βροντοφωνάζει προς κάθε κατεύθυνση: αν χρειαστεί έχω και άλλο παιδί να δώσω για την πατρίδα, για την εθνική αξιοπρέπεια. Για μένα, η οικογένεια Βλαχάκου, ήταν και είναι μέρος της ευρείας δικής μου οικογένειας. Γυρνώντας τις μνήμες πίσω, θυμάμαι με συγκίνηση, την ανώτερη αυτή στιγμή ηρωισμού και θυσίας, την οποία η πόλη των Αθηνών τίμησε τότε, με την ανέγερση ενός μνημείου που θα θυμίζει στις επόμενες γενιές την ηρωική πράξη του Παναγιώτη Βλαχάκου και των συναδέλφων του Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού.»

DSC06095Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, τη Βουλή ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ι. Τραγάκης, την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Ι. Καρδαράς, ΑΝ. ΕΛ. κ. Π. Μελάς. Το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές κκ. Κ. Κατσαφάδος, Αν. Νεράτζης, Γ. Κουράκος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στ. Χρήστου. Ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά κ. Στ. Λογοθέτης. Από τις Ένοπλες Δυνάμεις: ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος κ. Σ. Κασελούρης, Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχος κ. Ι. Μαΐστρος. Από την ΕΛΑΣ, ο Ταξίαρχος Πειραιά κ. Ι. Διαμαντόπουλος.

 

Επίσης, στην τελετή παραβρέθηκαν:

DSC06147Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Ξυπολιάς, η Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κα Ε. Κούβαρη. Ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στ. Διαμαντίδης. Η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ευαγ. Αγαλοπούλου. Οι Αντιδήμαρχοι: κκ. Αν. Κάρλες, Χ. Τουμπέκης, Στ. Κωνσταντούζος, Γρ. Καψοκόλης, Ι. Μελάς, Π. Ρέππας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Αντ. Καλογερόγιαννης, Ι. Παππάς, Γ. Βοϊδονικόλας, Κ. Λαουλάκου, Ζ. Ρούσσου, Χρ. Βουγιουκλάκης, Η. Σαλπέας και Κυρ. Σιγαλάκος. Οι Πρόεδροι: του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κα Β. Ανεμοδουρά, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γ. Ζησιμάτος. Εκπρόσωπος της ‘Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού, Ναύαρχος ε.α. κ. Ν. Αρτεμάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Ιερολοχιτών κ. Β. Παπαστεργίου. Οι Πρόεδροι: της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης κα Νόρα Μιχαλολιάκου, της Ένωσης Απανταχού Μανιατών κ. Στ. Μπαζάκος, του Συλλόγου Καστέλας κ. Κ. Κονιστής, της ΠΕΦΟ Εικαστικών Τεχνών κα Α. Αντάσουρα, ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου «Ναπολέων Ζέρβας» κ. Ν. Χυδήρογλου. Εκπρόσωποι Συλλόγων, συγγενείς του ήρωα και πλήθος κόσμου.

 

DSC06142

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ