Εφημερίδα Κοινωνική

NIKAIA: Με ανεξαρτητοποιήσεις και… «άρωμα γυναίκας» οι εκλογές για τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

 Breaking News

NIKAIA: Με ανεξαρτητοποιήσεις και… «άρωμα γυναίκας» οι εκλογές για τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
16 Ιανουαρίου 2014

Από τη Μαρία-Ελένη Τσίνου

Με μικροεντάσεις και «άρωμα γυναίκας» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/1 η διαδικασία για την αποδοχή παραίτησης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη κ. Κουφόγιαννη και την εκλογή νέου Προέδρου. Μετά τις τοποθετήσεις των κ. Λογοθέτη και κ. Μπενετάτου ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας, η οποία ανέδειξε στη θέση του Προέδρου την κ.Βαλλιανάτου. Στο τέλος της διαδικασίας ανακοινώθηκαν τέσσερις ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του Δημάρχου, κ. Ιωακειμίδη.

Ειδικότερα, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, το λόγο πήρε αρχικά ο κ. Λογοθέτης, ο οποίος σχολίασε πως η συγκεκριμένη πολιτική διαδικασία έχει πέρα από πολιτική και προσωπική σημασία, καθώς «η σημερινή δημοτική αρχή εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει δείγματα συγκεκριμένης γραφής». Χαρακτήρισε την κ. Βαλλιανάτου ως άτομο ικανό και με εμπειρία, αλλά σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι η ίδια «σιώπησε» και δεν μελέτησε τις περιβαλλοντικές μελέτες για το θέμα των λατομείων «Καραμπίνη», επομένως δεν μπορεί να είναι αντικειμενική. Ενδεικτικά είπε πως «η επιστημονική της γνώση έχει υποταχθεί στη σκοπιμότητα του πολιτικού συνδυασμού».

Τέλος, απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή τόνισε πως «όσο τα πράγματα οξύνονται, η πολιτική της απέχει πολύ από την αρχική αντιμνημονιακή πολιτική» και δήλωσε πως αποδοκιμάζει και το υποψήφιο πρόσωπο και την εν λόγω πολιτική.

Ο κ. Μπενετάτος στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην παραίτηση του κ. Κουφόγιαννη από τη θέση του Προέδρου και δήλωσε πως «ψηφίσαμε παρών στην προηγούμενη ψηφοφορία, σήμερα θα ψηφίσουμε λευκό».

«Περιμένοντας… το παραβάν»

Η διαδικασία της ψηφοφορίας δεν ξεκίνησε αμέσως καθώς πολλοί σύμβουλοι σχολίασαν το γεγονός ότι δεν υπήρχε το απαιτούμενο παραβάν (!). Έτσι ξεκίνησε όταν αυτό βρέθηκε και αποφασίστηκε να επιλέγει ο καθένας αν θα το χρησιμοποιήσει ή όχι. Εν τέλει, η κ. Βαλλιανάτου συγκεντρώνοντας την πλειοψηφία -25 ψήφους, 4 άκυρα και 15 λευκά- εξελέγη στη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 4 ανεξαρτητοποιήσεις από το συνδυασμό Ιωακειμίδη

Έπειτα διαβάστηκαν οι επιστολές ανεξαρτητοποίησης που κατέθεσαν ο κ.Κουφόγιαννης, ο κ. Λεωτσάκος, ο κ. Μπακιρτζής και ο κ. Τριανταφυλλίδης (δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Ιωακειμίδη). Κοινό σημείο σε όλες ήταν η αναφορά σε μια «αλάζονική άσκηση εξουσίας», ένα «κλειστό σύστημα», μια «μονόπλευρη αξιοποίηση στελεχών», ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στο θέμα των λατομείων «Καραμπίνη».

Παρέμβαση έκανε και ο κ. Θεοχάρης , ο οποίος έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί από το συνδυασμό του κ. Ιωακειμίδη, λέγοντας πως ο ίδιος θα δώσει αγώνα για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων που καταπατούνται και στο τέλος ο λαός θα αναδείξει τους πραγματικούς αγωνιστές.

Ο Δήμαρχος, κ. Ιωακειμίδης, ευχαρίστησε το σώμα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης λέγοντας : «Σε περίοδο προεκλογική, ο καθένας τραβάει το δρόμο του. Οι παραιτήσεις έχουν νόημα όταν υπάρχει χρόνος… δεν θα κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Τους εύχομαι καλή τύχη και ευχαριστώ που συνυπάρξαμε.»

Το λόγο πριν λήξει η ειδική συνεδρίαση ζήτησε η νέα Πρόεδρος του Δ.Σ, κ.Ειρήνη Βαλλιανάτου, η οποία ευχαρίστησε όσους της ψήφισαν, αν και πιστεύει ότι θα έχει στο πλευρό της και όσους δεν την ψήφισαν, γιατί απώτερος σκοπός όλων είναι το καλό της πόλης. Έκλεισε λέγοντας: «Θα τα πάμε περίφημα.» (Η κ.Βαλλιανάτου είναι Δρ Βιολογίας, Συστηματικός Βοτανικός – Φυτοκοινωνιολόγος. Είναι Επιμελήτρια του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου του Παν/μίου Αθηνών. Η κύρια επιστημονική-ερευνητική της δραστηριότητα αφορά στη μελέτη της χλωρίδας και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.)

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ