Σε ειδική τελετή, που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα λόγια και απαιτεί πράξεις και συνέπεια.
Και τα όσα πετύχαμε εδώ στον Πειραιά, τρία χρόνια τώρα, με λίγα, με ελάχιστα χρήματα, αλλά με πολύ αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της, επιβεβαιώνουν ότι ο Πειραιάς, η Ελλάδα δεν έχουν μόνο παρελθόν, έχουν και παρόν και μέλλον.
Το επιβεβαιώνει η επαναλειτουργία του Δημοτικού μας Θεάτρου που με την λάμψη σηματοδοτεί την πολιτιστική μας αναγέννηση.
Το επιβεβαιώνει το Πάρκο Δηλαβέρη, που παραδόθηκε στους πολίτες και εκεί πλέον υπάρχει ένας μοναδικός παιδότοπος και ένας τεράστιος χώρος αναπλασθέντος πρασίνου.
Το επιβεβαιώνει το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, που επέστρεψε στο Δήμο Πειραιά μετά από χρόνια εγκατάλειψης και παράδοσής του σε καταπατητές.
Το επιβεβαιώνει το νεοκλασικό της Κανθάρου, που απέκτησε ζωή και έχει μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτισμού. Θα το επιβεβαιώσει σε λίγες μέρες η καινούργια λειτουργία της Πινακοθήκης με όρους υψηλής ποιότητας.
Το επιβεβαιώνει ο νέος παιδικός σταθμός και παιδότοπος στο Νέο Φάληρο. Το επιβεβαιώνουν οι 30 καινούργιες παιδικές χαρές που δημιουργήσαμε και αναγεννήσαμε.
Το επιβεβαιώνει μια πόλη καθαρή όσο ποτέ, που την πετύχαμε με την ισχυρή συμμαχία εργαζομένων-δημοτικής αρχής-δημοτών. Με νέο στόλο, που εξοικονομεί χρήματα και είναι πιο αποτελεσματικός.
Θα το επιβεβαιώσει και το Ρολόι του Πειραιά, αυτού του συμβόλου της πόλης, που θα το ξαναχτίσουμε εκεί που ήταν για να δείξουμε ότι το παρελθόν μας και η ιστορία μας αποτελούν την δύναμη και τη δυναμική μας.
Θα το επιβεβαιώσει κάθε μικρό και μεγάλο έργο που ξεκινά τις επόμενες ημέρες.»