Εφημερίδα Κοινωνική

Λακκούβες στους δρόμους: Πώς μπορούν να μπλέξουν έναν Δήμαρχο;

 Breaking News

Λακκούβες στους δρόμους: Πώς μπορούν να μπλέξουν έναν Δήμαρχο;
23 Ιανουαρίου 2014

Ο Συνήγορος του Πολίτη απηύθυνε πόρισμα στον Υπουργό Εσωτερικών και στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ζητώντας την πειθαρχική δίωξη του Δημάρχου Χανίων, για την άρνηση παροχής πληροφόρησης και τη μη έγκαιρη απάντηση σε αίτηση πολίτη.

Ο Δήμαρχος κλήθηκε σε απολογία και ο φάκελος διαβιβάσθηκε στο αρμόδιο συμβούλιο του άρθρου 234 παρ. 2 του ν. 3582/2010, για γνωμοδότηση, σύμφωνα με τα οριζόμενα περί πειθαρχικής διαδικασίας των αιρετών. Ειδικότερα, ο πολίτης ζήτησε την παρέμβαση του Συνηγόρου διαμαρτυρόμενος για την άρνηση του Δήμου Χανίων να του χορηγήσει στοιχεία, σχετικά με την αποκατάσταση βλάβης του οδοστρώματος, στο σημείο που τραυματίσθηκε θανάσιμα ο γιος του. Στο αίτημα για χορήγηση των στοιχείων, τόσο του εργολάβου που αποκατέστησε τη λακκούβα και της επιτροπής που παρέλαβε το έργο, όσο και του υπαλλήλου που διαχειρίστηκε την καταγγελία για τη βλάβη, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου περιορίστηκαν στην απάντηση ότι υπεύθυνη για την κατασκευή και συντήρηση των δικτύων υποδομών (ύδρευσης, ομβρίων και αποχέτευσης) είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων, ενώ για την κατασκευή και συντήρηση του οδοστρώματος είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Στη συνέχεια, ζητήθηκαν αντίγραφα των στοιχείων της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την υπόθεση, με αρνητικό πόρισμα, ως προς τη διαπίστωση ευθυνών, αλλά ο Δήμαρχος Χανίων αρνήθηκε να τα χορηγήσει, επικαλούμενος την έλλειψη εννόμου συμφέροντος από την πλευρά του πολίτη.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ