Εφημερίδα Κοινωνική

Γραφείο επιχειρηματικότητας στον δήμο Αγίου Δημητρίου

 Breaking News

Γραφείο επιχειρηματικότητας στον δήμο Αγίου Δημητρίου
28 Ιανουαρίου 2014

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (Β.Ε.Α.) θα προχωρήσει στη δημιουργία Γραφείου Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της υλοποίησης του διακρατικού προγράμματος ΤΟΚ ΤΟC, με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της διαδικασίας μεταβίβασης των επιχειρήσεων μέσω ψηφιακών εργαλείων όπως η ψηφιακή πλατφόρμα tok-toc.biz για τη στήριξη των εξωοικογενειακών επιχειρηματικών μεταβιβάσεων

Επιπλέον, πρόκειται να σχεδιαστούν, οργανωθούν και θα προσφερθούν στις επιχειρήσεις, επιμορφωτικά προγράμματα διάφορων θεματικών ενοτήτων, με απώτερο στόχο τη δια βίου εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα καθώς επίσης και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού άνω των 50.

Ακόμη, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αγ. Δημητρίου με το Β.Ε.Α. θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με στόχο τη διάχυση της γνώσης σχετικά με την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα ή την καινοτομία, με ιδιαίτερη έμφαση τη δημιουργία επιχειρηματικής κουλτούρας. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη συνεργασία θα έχει ερευνητικό και μελετητικό ρόλο αλλά και θα συμβάλλει στην προώθηση της «πράσινης και ισόρροπης ανάπτυξης για την προστασία του περιβάλλοντος», καθώς μπορούν από κοινού να υλοποιούνται δράσεις για την αειφορία και της οικονομίας των “μηδενικών ρύπων” σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Το διακρατικό έργο ΤΟΚ ΤΟC έχει έξι εταίρους στην Ευρώπη, την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Ρουμανία, ενώ ο Δήμος Αγ. Δημητρίου είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην πιλοτική λειτουργία των Γραφείων αυτών.

Η πιλοτική εφαρμογή του έργου ΤΟΚ ΤΟC θα ενθαρρύνει τη στενή συνεργασία των μικρών και πολύ μικρών ιδιόκτητων οικογενειακών επιχειρήσεων με τα Εμπορικά Επιμελητήρια, τις εταιρείες ανάπτυξης επιχειρήσεων, τους δήμους/ τις τοπικές αρχές, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα ειδικά κέντρα μάθησης. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εκείνους που φιλοδοξούν να πράξουν ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, να κάνουν τη “σωστή” επιλογή, καθώς η διατήρηση και η στήριξη των τοπικών επιχειρηματικών κοινοτήτων μέσα από δημιουργία αποτελεσματικών δομών όπως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι ζωτικής σημασίας ειδικά την εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Β.Ε.Α για την «Προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και η Υποστήριξη της μεταβίβασης των επιχειρήσεων», την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε πολύ καλά πως επιχειρηματική μεταβίβαση είναι καθοριστικής σημασίας για τη βιώσιμη λειτουργία και απόδοση των επιχειρήσεων και τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Επίσης η επιχειρηματική μεταβίβαση σχετίζεται άμεσα τόσο με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, όσο και με τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και φυσικά με την επαγγελματική αποκατάσταση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους και γυναίκες. Για όλους αυτούς τους λόγους δημιουργήσαμε το Γραφείο Επιχειρηματικότητας TOK-TOC BIZ ».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ